Upoznajte preslatku keramiku s potpisom Kalina Woods Ceramics – brendom iza kojeg se krije prava kozmopolitska priča

Umjetnica Kelly Susan Parslow koja je pokrenula ovaj brend, rođena je u Sydneyu, studirala likovnu umjetnost na prestižnom Central Saint Martins College u Londonu, da bi na kraju završila u Milni – našoj mediteranskoj oazi na otoku Braču.

Naime, Kelly je u Hrvatsku doselila 2015. godine te upisala tečaj keramike primarno kako bi stekla nova poznanstva i lakše se asimilirala u novo okruženje. No pritom je otkrila svoje afinitete i strast za rad s glinom zbog njene “inspirativne mogućnosti transformacije u predivne i trajne objekte”.

Nakon dvije godine prakticiranja osnovnih tehnika modeliranja gline – handbuilding & sculpting, počela je raditi i s lončarskim kolom, stoga su njeni keramički proizvodi izrađeni uz pomoć sve tri tehnike. 

Kao dugogodišnja slikarica, glinu promatra kao slikarsko platno. Osim ručnog oslikavanja, koristi i druge tehnike dekoriranja kako bi dobila konačni rezultat – upečatljive keramičke proizvode u znaku “šarenih boja, ljepote i humora” koji će dati optimističnu vibru svakom interijeru, ali i jelima spremljenima u posuđu s posebnim karakterom.

Ukoliko vam se sviđa ova razigrana estetika, sve Kalina Woods Ceramics novitete možete pratiti na Facebook ili Instagram stranici.

Foto: Kalina Woods Ceramics, Instagram