Za sve kojima je nedostajalo dobre glazbe – na Touch Me festival stiže majstorica minimalističkog i meditativnog zvuka.

U Hrvatsku po prvi puta dolazi renomirana Kali Malone, majstorica minimalističkog i meditativnog zvuka, čiji je prošlogodišnji album The Sacrificial Code ostvario izuzetan uspjeh na svjetskoj eksperimentalnoj glazbenoj sceni. Bilo da je za orguljama ili izvodi čistu elektroničku glazbu, Malone očarava istovremenom jednostavnošću i kompleksnošću, izazivajući intenzivnu emocionalnu reakciju.

Kali Malone je američka skladateljica i glazbenica koja živi i radi u Stockholmu. Uživo Malone izvodi orguljaške i koncerte čiste elektroničke glazbe, koristeći akustičnu i sintetsku instrumentaciju u repetitivnim i produženim trajanjima. Njezine bogate harmonijske teksture zrače izrazitom emotivnom nijansom.

Njezin prvi zagrebački nastup bit će za mixpultom višekanalnog elektroničkog set upa, a na rasporedu je uponedjeljak, 21. rujna s početkom u 21:30 sati. Nastup će se zbog epidemioloških mjera održati na parkiralištu ispred HALE V Tehničkog muzeja Nikola Tesla Zagreb.

Osim Kali Malone, u zvučnom programu Touch Me festivala nastupit će Miodrag Gladović i Gideon Kiers, Hugo Esquinca, Anthea Caddy i Marco Donnarumma. Recentna zvučna istraživanja, prostorno-zvučne kompozicije, zvučne intervencije i višekanalne elektroničke kompozicije koje ćete od 21. do 23. rujna moći čuti na Touch Me festivalu, naručeni su i producirani kroz mrežu Re-Imagine Europe. Organizator je KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.