Kako bi svojim posjetiteljima, odnosno u današnje vrijeme gledateljima, omogućio što kvalitetnije provedeno vrijeme kod kuće, zagrebački HNK je od danas pokrenuo novi projekt. 

“Naime, namjera je novog online projekta našeg središnjeg nacionalnog kazališta, da vrijeme koje moramo provoditi izolirano, provodimo zajedno zanimljivo i uzbudljivo. Stoga će vam umjetnici zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta, kojima je također kao i vama, radni prostor unutar zidova njihovih domova, kroz tjedne otkrivati u čemu oni uživaju, što gledaju, čitaju, slušaju te na koji način provode dane…” poručili su iz HNK-a o projektu koji će u domove korisnika unijeti malo inspiracije kulturom te pogled u privatan svijet pojedinih umjetnika. Za vas će u narednih tjedan dana pisati i s vama komunicirati te predlagati djela, glazbu, filmove: prvakinja baleta Iva Vitić Gameiro, prvak drame Dušan Bućan, prvakinja opere Valentina Fijačko Kobić, ravnatelj drame Ivica Buljan te glumica Iva Mihalić. Prijedloge umjetnika za provođenje vremena kod kuće moći ćete čitati na web stranicama kazališta i na službenoj Facebook stranici HNK u Zagrebu.

Novi projekt HNK u Zagrebu otvorila je intendantica Dubravka Vrgoč, a njezinu listu djela za što ugodniji boravak kod kuće pogledajte ovdje.

Dubravka Vrgoč završila je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao kazališni kritičar pisala je za „Vjesnik“ te surađivala u domaćim i međunarodnim kulturnim časopisima. Deset godina bila je ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih, šest godina predsjednica Europske kazališne konvencije, a od 2014. je intendantica HNK u Zagrebu.

Foto: HNK u Zagrebu