Svijet je obišla vijest o djevojci Keanu Reevesa, a evo zašto je Alexandra Grant jedna iznimno cool i zanimljiva žena.

Tužno, ali istinito – ako ste hollywoodski glumac čini se da se od vas očekuje da se pojavite s hollywoodskom glumicom ili top modelom na crvenom tepihu. No, Keanu Reeves nije učinio to, već je na gala svečanost došao sa svojom 45-godišnjom djevojkom, umjetnicom Alexandrom Grant. Fotografije su preplavile portale, fanovi su pali u šok jer – gdje je zanosna plavuša u dvadesetima, kako i priliči raskošnom Hollywoodu i glumcu koji je svojevrsni seks simbol.

E pa, ljubitelji Instagrama i nedostižnih ideala morat će malo zastati pred stvarnošću. Naime, Keanu ljubi iznimno talentiranu, jednostavnu, kreativnu i povučenu Alexandru. Umjetnicu koja je diplomirala u Pennsylvaniji, pa zatim i na fakultetu u Kaliforniji, a ilustrirala je i knjigu poezije Keanu Reevesa. Iza nje je i preko desetak samostalnih izložbi diljem svijeta.

Alexandra i Keanu upoznali su se još prije deset godina i dugogodišnji su prijatelji. Radili su zajedno na knjizi ‘Ode to Happiness’, kao i projektu ‘Shadows’ 2016. godine. Godinu kasnije zajedno su osnovali malu izdavačku kuću za knjige o umjetnosti, a nedavno su se u javnosti pojavili zajedno na Saint Laurent reviji za muškarce u lipnju ove godine.

Alexandra Grant ima 45 godina. što znači da je od Reevesa mlađa punih 10. Bavi se i humanitarnim radom kroz GrantLOVE projekt koji proizvodi i prodaje originalna umjetnička djela kako bi financijski pomogla umjetnike, kao i razne humanitarne udruge te umjetničke projekte. Živi u L.A.-u, a njezini radovi mogu se pronaći u niz galerija kao što su Galerie Gradiva u Parizu, Los Angeles County Museum of Art u Los Angelesu i Harris Lieberman galerija u New Yorku.

Možemo samo reći – napokon. Netko je unio dozu stvarnosti u umjetno oslikane živote društvenim mrežama i tipičnim očekivanjima. Alexandra Grant, drago nam je da postojiš.

Foto: Getty Images