Izlazak iz duge zime u kojoj je koža bila itekako podložna stresu priziva ekstra njegu kako bi bila spremna za proljeće.

Maske za lice, provođenje vremena u zatvorenim prostorima, nagle promjene temperatura, nagla izlaganja suncu pa opet minusi – sve su ovo veliki stresovi za našu kožu.

A ona ih je svakako prolazila, osim što smo promijenili skincare rutine u pandemiji, unosili smo i nove proizvode i nova osobna skincare pravila. No, što nam je činiti sada kada se proljeće nazire – zahtjeva li dolazak toplijeg vremena i promjenu u njezi kože? Jasno i glasno – da!

1. Promjena rutine

Za sam početak analizirajte svoje skincare rutine. Uklanjate li make-up svaku večer, sastoje li se vaša jutarnja i večernja njega od čišćenja lica ili i pilinga? Svaka koža zahtjeva drugačiji tretman, no nježna eksfolijacija, obavezno pranje lica i njegujući proizvodi trebali bi biti dio svačije skincare higijene. Dolaskom proljeća mijenja nam se i redoslijed te vrsta proizvoda koje koristimo.

2. Promatrajte svoje lice

Toplije noći i toplija jutra stavljaju kožu u nešto drugačije stanje. Možda ste primjetili da se budite više otečeni ili masnije kože. To je sasvim normalno s promjenom temperature. U svoju dnevnu rutinu zato uvedite hranjive, no manje masne noćne kreme ili serume umjesto ulja za lice. Jutra posvetite hlađenju, slobodno proizvode držite u hladnjaku ili se poslužite super trikom koji potpisuju modeli o kojem smo pisali ovdje.

3. Uvedite novi skincare trend

Nisu svi trendovi za odbaciti pa vam tako savjetujemo da uvedete one koji imaju veze s masažom. Oni će probuditi vaše lice, cirkulaciju, ali i smanjiti otečenost koja dolazi s promjenom temperatura. Yoga za lice, masaža alatima poput rolera od žada – sve su to nove navike koje mogu imati samo beneficije.

4. Trikovima do svježeg izgleda lica

Pretpostavljamo da dolaskom proljeća teže pudere mijenjate za one lakše, čak i tonirane kreme ili tekuće pudere. Trik kojim se možete poslužiti je da dodate kap omiljenog seruma u svoj omiljeni proizvod. Ako ne nosite make-up to možete učiniti i sa svojom kremom za lice. Korektorom zatim samo prekrijte nesavršenosti i spremni ste za izlazak.

5. Što je sa zaštitom od sunca?

Zanimljivo je da nova istraživanja u dermatologiji pokazuju kako svakodnevno nošenje zaštitnog faktora može imati i negativne posljedice na kožu kod nekih žena, osobito na rubovima lica, uz kosu. Svakako ako ste jako i direkto izlažete suncu ne zaboravite na adekvatnu zaštitu, no za dnevne izlaske koristite prirodni SPF.

6. Lice i stres

Nažalost i dalje živimo u pandemiji i dio dana provodimo pod maskama, osobito ako su nam one vezane uz posao ili obveze. Akne, isušena koža, svrbež – sve su to posljedice stresa na koži. Ukoliko vam je koža pod stresom u svoju rutinu unesite protuupalne sastojke poput retinola i svakako obavezno perite lice dva puta dnevno, kako bi se riješili svih nečistoća koje izazivaju nepotrebne nesavršenosti.