(Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Zima ostavlja trag na koži lica i tijela, najčešće tako da je jako isuši. Kako biste vratili koži potrebnu vlagu i mekoću, ponekad će vam najbolje pomoći neki uradi-sama recept koji možete napraviti u udobnosti svoje kupaonice. I dok je suho četkanje jedan od najboljih načina da skinete ljuskice i odumrle stanice isušene kože, postoje tri recepta čija bi vas učinkovitost instant hidratacije mogla iznenaditi. Isprobajte, nećete požaliti.

KORA BANANE ZA najsuše DIJELOVE TIJELA

Laktovi, koljena i stopala – na tim dijelovima tijela koža je gotovo uvijek suha, a uz koru banane ćete joj dati potrebnu injekciju vlage i ona će ponovno biti hidratizirana i meka. Unutarnjom stranom kore od banane (koja je, kao i banana, bogata aminokiselinama i vitaminima A, B, C i E, koji imaju hidratizacijska svojstva) istrljajte suha područja kože.

Ponavljajte ovaj postupak svaki dan cijeli tjedan i brzo ćete se uvjeriti kako će vam koža ponovno biti meka kao u bebe.

KOKOSOVO ULJE NAKON KUPKE

Ovo ulje je jedan od najučinkovitijih pomagača za hidrataciju cijelog tijela. Bilo bi dobro kada biste prije nego ga nanesete, na 20-ak minuta tijelo uronili u kupku s Epsom soli (gorka sol, imate je kupiti u većini ljekarni) kako bi vam magnezijev sulfat omekšao kožu i pomogao izbaciti toksine, nakon čega će vam kokosovo ulje dubinski nahraniti kožu.

 

Manuka MED I JOGURT ZA OSJETLJIVU KOŽU

Osjetljiva koža može jako loše reagirati na suhoću zraka u zatvorenim, grijanim prostorijama, kao i na vjetar i hladnoću vani. Za njezino umirenje je izvrsna kombinacija grčkoga jogurta i Manuka meda jer je ovaj med jako hidratantan, a mliječna kiselina iz jogurta će napravit blagi piling kože.

Jednom tjedno pomiješajte dvije žlice jogurta i jednu čajnu žličicu meda i nanesite na lice 20-ak minuta pa isperite.