Ne morate odmah posegnuti za kavom ili energetskim pićem ako se tijekom dana osjećate umorno. Postoje i drugi načini da vratite energiju.

Kako prevladati umor pitanje je koje mnogi od nas postavljaju. Mnogo je razloga zašto smo stalno umorni. I što je bitno, ne pokušavajte umor otjerati još jednom šalicom kave ili energetskim napitcima. Postoje puno bolji i zdraviji načini da vratite energiju. 

Kako pobijediti umor: Taktike koje zaista djeluju

Pokušajte drijemati tokom dana

Nije slučajno da je Google stvorio takozvane spavaće sobe… I velike tvrtke dobro znaju da popodnevno spavanje može imati mnoge pozitivne rezultate, primjerice dobro utječe na koncentraciju. A istraživanja su već otkrila da je drijemanje od 20-30 minuta sa zdravstvenog gledišta otpimalno. Dakle, ako se osjećate bez energije, odrijemajte dvadeset minuta tijekom dana.

Jedite zdravu hranu!

Ne samo zbog zdravlja, već i zbog razine energije, trebali biste obratiti pozornost na zdravu prehranu. Uključite u prehranu zdrave namirnice koje dokazano stimulirajuće djeluju. Posebno leća, goji bobice, borovnice i kvinoja.

Napunite čašu!

Teško se koncentrirate i teško obavljate radne obveze? Možda ne pijete dovoljno vode! Kako bi vaše tijelo funkcioniralo tijekom dana i imalo energije, važno je da budete hidrirani. Nemojte piti vodu samo kad ste žedni, već popijte čašu vode svakih sat vremena.

Unosite dovoljno vitamina

B vitamini (kao što su vitamini B1, B3, B5 i B6) neophodni su za osjećaj svježine i energije. Ako ih ne unosite dovoljno prehranom, možete pokušati i s dodacima prehrani. Ali također vam je potreban magnezij da biste se osjećali mentalno svježi. Dakle, ako ste umorniji nego inače, vaše rezerve magnezija mogu biti potrošene.

Kako pobijediti umor: Umjesto kave…

Nije dobra ideja popiti litre kave dnevno samo da biste se osjećali malo svježije. Umjesto toga probajte zdrave stimulanse! Ginseng se već tisućama godina koristi u istočnjačkoj medicini kao prirodni stimulans, koji također ne sadrži kofein i može se konzumirati kao čaj ili tablete. Ako inzistirate na kofeinu, probajte mate čaj! U šalici mate čaja ima iznenađujuće mnogo kofeina, no prema istraživanjima, zdraviji je od kave, a ima i visok udio antioksidansa. Pomoći će…

Foto: Pexels