Riječka udruga Kreativni kolektiv Kombinat predstavlja umjetnički projekt Karla Čargonje pod nazivom “Kada se opet vidimo?”.

Naziv projekta ujedno je i pitanje koje autor postavlja posjetiteljima kroz izložbu fotografija i niz umjetničkih i edukativnih događanja koja će se održati od 2. svibnja do 10. lipnja 2021. u prostoru novonastale privremene galerije u centru Rijeke, u Ulici Janeza Trdine 9a.

Koncept programa ispituje nove forme izlaganja fotografije stvarajući u prostoru privremene galerije ambijent u kojem će, uz izložbu već nastalih radova autor predstaviti proces nastajanja starih i novih radova boraveći i radeći u njemu svakodnevno tijekom trajanja projekta. Prostor pretvoren u mjesto rada, a istovremeno i mjesto otvoreno za susrete i komunikaciju s posjetiteljima, za propitivanje odnosa posjetitelja s izloženim fotografijama, kao i onima u nastajanju i općenito fotografiji kao umjetničkom izražavanju.

Od utorka do petka, od 10 do 18 sati te vikendom od 10 do 14 sati posjetitelji će imati priliku zajedno s autorom komentirati radove, razgovarati s njim o svemu što ih zanima u procesu rad ate doživjeti privatno vodstvo izložbom i autorovim cjelokupnim opusom.

Na izložbi, uz četiri serije fotografija koje su uobličene u fotoknjigu od četiri sveska “Dok smo čekali”, predstavljena je i novonastala serija “Dolar za gram ribe nije pošteno”, koja je ujedno postala i novim sveskom fotoknjige. Rad u nastajanju imat ćemo prilike vidjeti drugom prilikom, na drugom mjestu, a oni će funkcionirati kao skice za cjelinu koja će tek biti stvorena, za šesti svezak fotoknjige.

Foto: PR