Ambienta, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije ove će godine, od 26. rujna do 1. listopada, napuniti jubilarnih 50 godina, te će po pedeseti put biti nezaobilazna destinacija na kojoj će se predstaviti sve najbolje s područja proizvodnje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Sinergija najboljih na tržištu – novi koncept

Sinergijom najboljih na tržištu, pet vrhunskih događanja na Zagrebačkom velesajmu posvećeni arhitekturi, dizajnu, namještaju, graditeljstvu, uređenju interijera i eksterijera, umjetninama i HoReCa sektoru, svaki pojedinačno priznati od struke, javnosti i medija — Ambienta, ArhiBau.hr, Zagreb Design Week, Art Zagreb i Hotel&Gastroteh održat će se u osam paviljona na više od 18.000 kvadrata.

Ambienta – sajam namještaja slavi 50. jubilej

Ambienta je u ovih 50 godina postala sinonim za sajam namještaja, sinonim za tradiciju, toplinu doma i za nove početke. Do sada je iznjedrila mnoga poznata i renomirana imena tvrtki hrvatske i svjetske scene i radit će to i ubuduće, to je njezin zadatak i njena misija.

U paviljonima 7a, 8A i 9 svoje proizvode i usluge prezentirat će 90 izlagača iz 12 zemalja redom renomirani proizvođači namještaja, dizajneri, gospodarstvenici, kreativci te oni koji po prvi puta predstavljaju svoj brand. U šest sajamskih dana ispričat će najljepšu priču o unutarnjem uređenju, trendovima uređenja eksterijera te redizajnu doma i uredskih prostora.

Izdvajamo snažnu izlagačku postavu INTERIJER COLOR, ŠKERJANC, KAUCH DESIGN, ALEDO NAMJEŠTAJ, HOME CONCEPT,  RATTAN SEDIA, WORKSHOP DREAMS te mnoge druge. Snagu i potencijal domaće industrije, uz prezentaciju inozemnih brandova na Ambienti predstavit će se kroz tematske cjeline: Namještaj i unutarnje uređenje, Produkt Dizajn zona, Opremanje objekata i trendovi uređenja eksterijera. Bit će prisutni značajni subjekti iz drvno prerađivačke industrije i industrije namještaja, od proizvođača i dizajnera do gospodarstvenika i krajnjih kupaca.

Pokrovitelji sajma Ambienta su Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Crtica iz povijesti – Ambienta se od 1972. do 1987. održavala u sklopu Proljetnog međunarodnog velesajma, od 1988. do 1990. godine izdvojena je kao samostalni sajam namještaja s terminom u svibnju, 1991. godine održana je u sklopu Proljetnog međunarodnog velesajma, a od 1992. godine ustaljen je njezin samostalan termin u listopadu. Naziv AMBIENTA nosi od 1983. godine.

Priču o unutarnjem i vanjskom uređenju, namještaju, dizajnu zaokružujemo sajmom Hotel&Gastroteh, ugostiteljsko-hotelijerskom opremom HoReCa programa, a koji će prezentirati namještaj, opremu, uređaje i inventar, sustave za ekološku obradu otpadnih sirovina, proizvode i sirovine za pekarstvo i slastičarstvo, sredstva za čišćenje i higijenu, digitalne sustave za poslovanje u ovim granama.

Osim poslovnog dijela svih događanja, očekuje nas glazba, filmovi, modne revije i odlična zabava – od stručnog programa izdvajamo predavanje “Iza zatvorenih vrata: Razumijevanje i rješavanje problema u dizajnu interijera” Mateja Kuševića, zatim Profokusovu radionicu „Design like a PRO“ te modnu reviju Zero Waste. Zajednički popratni program organiziran je u parku Zagrebačkog velesajma između paviljona 6 i 8, a posjetitelji će moći uživati u glazbenom i filmskom programu.

Radno vrijeme sajma je od 11:00 do 20:00 sati, a svih događanja na otvorenom do ponoći. Cijena jedinstvene ulaznice iznosi 7 eura / 52,73 kn.

Uz kupnju ulaznice pripremili smo i bogatu nagradnu igru za posjetitelje.

U utorak, 26. rujna, na dan otvorenja, paviljoni se otvaraju od 17:00 sati te je ulaz besplatan za sve posjetitelje.

Tekst i fotografije: Promo