Zagrebačka Močvara priprema se za spektakl koji će ljubitelje avangardne glazbe odvesti na nezaboravno glazbeno putovanje. Jozef van Wissem, avangardni umjetnik svjetskog renomea, najavio je svoj zagrebački koncert.

Jozef van Wissem, skladatelj i najpoznatiji svirač lutnje na svijetu, proslavio se svojim inovativnim pristupom srednjovjekovnoj glazbi. Njegova glazba, oblikovana na temeljima barokne lutnje, osvaja publiku diljem svijeta svojom jedinstvenošću. Van Wissem je osvojio srca publike ne samo svojim solo nastupima, već i kroz suradnje s renomiranim umjetnicima kao što su Jim Jarmusch, James Blackshaw i Zola Jesus.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jozef van Wissem (@jozefvanwissem)

Njegovo glazbeno stvaralaštvo obuhvaća više od 20 albuma, među kojima se ističe najnoviji LP “Behold! I Make All Things New”, remek-djelo snimljeno u izazovnim uvjetima karantene. Van Wissem je svojim glazbenim putovanjima obišao akademske dvorane, katoličke katedrale i nastupao na najprestižnijim svjetskim festivalima poput ATP i Primavera Sound.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jozef van Wissem (@jozefvanwissem)

Sada je red na Zagrebu da doživi čaroliju Van Wissemovog glazbenog svijeta. U Močvari, pod svjetlima pozornice, ljubitelji glazbe imat će priliku 28. svibnja zaroniti u njegove skladbe i osjetiti jedinstvene emocije koje samo on može prenijeti svojom virtuoznošću.

Ulaznice su već u prodaji, a možete ih nabaviti ovdje.