“City Of Lies” američki je kriminalistički film iz 2018. redatelja Brada Furmana i scenarista Christiana Contrerasa koji je ovih dana ponovno u fokusu javnosti s obzirom na to da je izašao prvi trailer

Temelji se na knjizi “Labyrinth” autora Randala Sullivana ujedno i nagrađenog Pulitzerovom nagradom, o istragama ubojstava slavnih glazbenika Tupaca Shakura i The Notorious B.I.G.-a. U filmu glume Johnny Depp kao umirovljeni detektiv iz Los Angelesa pod imenom Russell Poole i Oskarovac Forest Whitaker kao novinar Jackson. Oni udružuju snage u potrazi za neuhvatljivom istinom. Zajedno istražuju zašto slučaj ostaje neriješen i što to zapravo skriva policija.

Izvorno je objavljen u Sjedinjenim Državama u rujnu 2018., no ubrzo je povučen iz distribucije. Kasnije je dobio ograničenu promociju i priliku za prikazivanje u Italiji, ali nije zaživio kako treba te ga je komapanija Saban Films odlučila ponovno pustiti u distribuciju te pojačati njegovu dostupnost. Možda je sada trenutak da otkrijemo što se točno dogodilo s ubijenim glazbenicima, ali i da se pokaže potkupljivost američke policije jer upravo o tome priča ovaj film za koju govore da predstavlja temu na vrlo provokativan način. Film će doći u kina tijekom ožujka, a za plaćene online streaming servise najavljen je za travanj 2021.

Foto: PR