Volimo otkrivati nova mjesta, bilo da se radi o zanimljivim zagrebačkim terasama i kafićima u koje bježimo na afterwork piće, ili bilo da pronađemo neko novo mjesto zbog kojeg bježimo na Jadran. Ovog puta, odredište nam je Split.

Naime, baš je Split nedavno dobio novu gastronomsku oazu koja bi se mogla svidjeti ljubiteljima zdrave i ukusne hrane – Jo and the Sisters. Ovaj morning club, osmišljen je od strane brata i dvije sestre – Josipa, Dubravke i Mije, a proizlazi iz njihove strasti prema zdravom načinu života i finoj kuhinji.

“U današnjem ubrzanom ritmu života, pronalaženje zdravih opcija za brz i hranjiv obrok postaje izazov. Stoga smo odlučili stvoriti autentičan tzv. morning club, mjesto gdje gosti mogu uživati u kvalitetnim obrocima, čak i ako nemaju vremena ostati, jer svoje obroke mogu ponijeti sa sobom zahvaljujući Grab’n’Go opciji koju nudimo”, otkriva nam Josip.

Ime “Jo and the Sisters” nije slučajno odabrano. Skraćenica “Jo” predstavlja Josipa, dok “the Sisters” označava sestre Dubravku i Miju. Ovo ime simbolizira njihovu obiteljsku povezanost te stvara osjećaj bliskosti i povjerenja već pri prvom susretu s gostima. A osim ugodne i tople obiteljske atmosfere, društvo iz bistroa posebno se trudi oko ponude koju nudi svojim gostima.

Svaki zalogaj koji izlazi iz naše Jo and the Sisters kuhinje popraćen je savjetima nutricionista, a svaki sastojak je domaće izrade – od granole, prirodnih sokova do pesta i džemova. Vjerujemo da nudimo nešto novo i jedinstveno u Splitu, budući da nema drugih mjesta gdje gost može naručiti smoothie bowl to go, koji je na neki način naš zaštitni znak”, ističe Josip.

Uz niz zdravih opcija poput već spomenutog smoothie bowla, svježih hladno prešanih sokova te sendviča, Jo and the Sisters nudi i kremaste overnight chia i tapioka pudinge – sve zdrave opcije koje bi se mogle svidjeti čak i onima koji nisu nužno zaljubljenici u zdravu hranu.

Ipak, kako je istaknuo Josip, za stvaranje kvalitetnog mjesta, odlučili su se okrenuti suradnji s različitim stručnjacima – kao što su pastry chefovi, marketinški stručnjaci i baristi – sve to kako bi osigurali visoku kvalitetu i najbolje iskustvo svima koji ih posjete. A sudeći prema reakcijama, to im je i uspjelo. 

“Posebno smo ponosni na pozitivne reakcije koje svakodnevno dobivamo od naših gostiju. Unatoč tome što smo tek kratko otvoreni, većina se rado vraća u “Jo and the Sisters”, što nas iznimno raduje i motivira. Vidjeti osmijehe na licima naših gostiju kada uživaju u našim proizvodima doista je poseban trenutak koji nas inspirira i podsjeća da smo na pravom putu.”

Kad je riječ o uređenju, prostor je osmišljen s fokusom na minimalizam, ali s modernim detaljima koji pružaju ugodan i opuštajući ambijent. Prirodni elementi poput kamena i drveta kombiniraju se s crvenim detaljima koji prostoru dodaju karakter i prepoznatljivost: “Za dizajn interijera zadužen je MH studio. Njihova kreativnost i stručnost omogućili su nam stvaranje prostora koji odiše toplinom uz moderan i cool touch. Ovaj harmoničan spoj minimalizma i modernih detalja stvara dojmljiv, ali istovremeno ugodan i opuštajući ambijent za naše goste. Želimo da se svaki posjetitelj osjeća dobrodošlo i uživa u svakom trenutku provedenom u našem prostoru.”

Sve ovo čini “Jo and the Sisters” nezaobilaznom destinacijom za sve hedoniste koji traže autentično iskustvo, ukusnu, brzu i zdravu hranu. No, kao što nam je rekao Josip, uvijek je najbolje uvjeriti se osobno. Pa, ako vas put nanese u Split, adresa Ul. kralja Zvonimira 65A na kojoj je smješten, Jo and the Sisters bi svakako trebala biti na vašem radaru.