U knjizi recepata inspiriranih snažnim ženama “Free The Tipple”, autorica Jennifer Croll je u suradnji s etabliranim koktel majstorima osmislila šarena pića koja će se super uklopiti u vaša ženska druženja. Danas donosimo Frida Kahlo koktel.

Frida je uvijek bila poznata kao duša zabave. Plesala je i pila do dugo u noć te se natjecala u ispijanju s tekile s muškarcima koji su bili dvostruko veći od nje. Također je obožavala prirodu i biljke, i njezin stilski potpis bila je vibrantna, tradicionalna haljina ukrašena šarenim trakama i cvijećem u tamnoj kosi. “Slikam cvijeće kako ne bi nikad uvenulo”, rekla je jednom. Zato je i inspirirala Jennifer Croll na to da napraviti ovaj koktel njoj u čast: Margaritu s okusom hibiskusa. U Meksiku se žarkoružičasti hibiskus cvjetovi zovu Jamaica cvijeće i smatraju se delikatesom. Kao i tekila. Očito je da su suđeni jedno drugome.

SASTOJCI

Hibiskus čaj

100 g šećera

120 ml kipuće vode

1 mini koktel čašica Monin sirupa od limete

2 mini koktel čašice srebrne tekile

1 mini koktel čašica hibiskus sirupa

Ukrasi: jestive latice cvijeća

Za hibiskus sirup: U kipuću vodu dodajte 2 vrećice čaja od hibiskusa i pustite da odstoji 15 minuta. Maknite vrećice, dodajte šećer i ponovno stavite na štednjak, miješajući dok se šećer potpuno ne otopi. Ostavite da se ohladi.

Za koktel: Pomiješajte sve sastojke (nakon što ste napravili sirup od hibiskusa) u shakeru punom leda, i to tresite bjesomučno. Poslužite u čašama za margaritu i ukrasite s puno jestivih latica cvijeća.