Kako je u ovo vrijeme pandemije nekima osjećaj da godina traje dva mjeseca, a nekima da traje već tri godine, nije čudno da nam epitet novog imaju i mjesta otvorena krajem prošle godine. Tako je među njima i splitska Baraka 

Otvorivši je krajem prošle godine, vlasnik Stipe Mađor vidio je Baraku kao novu splitsku oazu za sve one kojima je dosta klasičnih klubova, a koji uživaju u dobrom zalogaju i kvalitetnoj glazbi. Ovdje ćete, bilo ujutro bilo navečer, uvijek naići na menu koji će vas napuniti pozitivnom energijom. Na onom muzičkom se nalazi glazbeni brojevi od rocka, bluesa i jazza, a na onom gastro, sve od “za pod zub” do konkretnog obroka.

Sve je uređeno u prepoznatljivom američkom bikerskom stilu: “Kako smo još relativno novi, još uvijek uređujemo i stalno smišljamo neke novine. Kad se sve zatvorilo zbog korone, odlučili smo proširiti prostor i dodati još jedan šank tako da smo to vrijeme proveli u radovima. Naravno, u samo uređenje želimo uključiti i naše goste pa ih pozivamo da nam šalju svoje slike s rock zvijezdama, među kojima ćemo odabrati najbolje i staviti ih na jedan zid – to nam je novi projekt!” smije se Tea, zadužena za PR Barake. 

U ponudi pića pronaći ćete zaista svašta, od odlične kave ujutro do finih after-work koktela. Međutim, kako to već priliči jednom rock’n’roll baru, pive i whiskey su glavne zvijezde.

“Na dva šanka imamo 32 točionika na kojima trenutno točimo 24 različite vrste piva. Nabavili smo i nova craft piva iz inozemstva (Danska, Norveška, Velika Britanija,..) koja se ne mogu popiti nigdje u Hrvatskoj.

Ta piva ćemo stalno mijenjati i truditi se ne ponavljati narudžbe kako bismo uvijek imali  svježu ponudu i nešto novo za svoje goste. Također, točimo preko 40 vrsta whiskeya iz cijelog svijeta za one koji su više za nešto žestoko. Lista koktela se također mijenja prema sezoni i trudimo se nemati uobičajene koktele.” opisuje nam Tea ovu ponudu baziranu na kreativnosti i jakoj volji s obzirom na česte izmjene. Taj moto da mogu zadovoljiti želje gotovo svakog gosta vrijedi i kod ponude hrane. A što imaju u ponudi, otkrio nam je Boris, voditelj Barake.

“Menu nam je baziran na mesu i živoj vatri, ali i tu imamo za svakog po nešto. Tako u ponudi imamo i nešto “za ćoknit” s ekipom kao pileća krilca i kobasice, ali i nešto za one koji su ozbiljno gladni kao što su burgeri, pa čak i vrhunske komade mesa kao Tomahawk i biftek.” kaže nam Boris.

S obzirom na to da im je radno vrijeme neprekidno od 7 do 2 ujutro, potrudili su se imati nešto u ponudi za ranoranioce ali i one slatkog zuba. “Ujutro do 11.30 poslužujemo doručak uz prvu jutarnju kavicu, i to su uglavnom jaja na sve načine. No u ponudi imamo i kolače koji idu odlično kao deserti, ali su i pun pogodak za druženje uz kavu.” informira nas Boris. Nije naodmet spomenuti i to da im kuhinja radi čak do 1 ujutro!

Inače, tamo možete naletjeti i na odlične koncerte, međutim, zbog cijele situacije, u nešto manjem opsegu nego li inače. No zato će vas navečer uvijek dočekati resident DJ koji pušta novije rock hitove u kombinaciji s onima iz 70-ih, 80-ih i 90-ih; live band, promocije knjiga i svakakva druga događanja. 

Veliki plus im je što imaju besplatan parking za goste odmah iza Barake, zbog čega se lako zaboravi na vrijeme. No nije ni to loše; ostati od one prve jutarnje kavice s doručkom, do večernjeg whiskeya s društvom. I to sve uz odličnu rock glazbu!