12 Guliver/Getty Images

Jessica Alba je poznata kao netko tko vodi računa o prehrani i zdravlju. Kako bi ostala i najbojoj mogućoj formi, primjenjuje sljedeće korake…

“S godinama, a naročito od kada sam postala mama, prioritet mi je postalo zdravlje. Vrlo mi je važno da budem zdrava i da se dobro osjećam, a ne da težim ka savršenstvu. Umjesto da stalno razmišljam kako bih mogla izgubiti još koji kilogram, sada znam da je dobar osjećaj na prvom mjestu i da nikada neću izgledati savršeno i to je u redu.”

Dan započinje smoothijem

“Smoothie je vrlo hranljiv i bogat vitaminima i mislim da je veoma zdrav način za započinjanje dana. Poslije ovakvog doručka spremna sam za sve zadatke koji me očekuju tijekom dana. Čak i moja djeca vole ovaj napitak”.

Ne odriče se hrane pod svaku cijenu

Pažljivo sluša želje svog tijela. “Kada osjetim potrebu za nečim slatkim ne ignoriram taj znak tijela, već udovoljim sebi. Balans je jako bitan i samo tako je moguće bit fit i osjećati se dobro”.

Sama sprema svoje obroke

Trudi se svaki obrok spremiti od svježih namirnica. Takođe, ujutro spremi sve obroke koje će imati tijekom dana kako ne bi pala u iskušenje pojesti nešto što nije zdravo.

Organska hrana je uvijek njezin izbor

“Organska hrana je uvijek moj izbor. Trudim se da sve namirnice budu potpuno prirodnog porijekla, bez dodataka aditiva”.

Jede kokice svaki dan

“Jako volim grickalice, ali da ne bih dobila željene kilogrme, kokice su jedina opcija. I nutricionisti se slažu da su vrlo zdrave i preporučuju njihovo uključivanje u plan dijetalne prehrane.”

Hidratacija na prvom mjestu

Glumica se trudi dnevno unijeti veliku količinu vode u organizam. “Tvrdim da je voda osnova za dobar i blistav ten, zato mi je ona omiljeno piće.”

Kokosova voda je uvijek dobar izbor

Osim obične vode, voli u svoju dnevni plan prehrane ubaciti i kokosovu vodu zbog svih benefita koje ima na organizam.

Redovan odlazak u teretanu

Njezina savršena figura je rezultat i redovitog odlaska u teretau. Minimum 2 puta tjedno je možete vidjeti na nekom trenigu. “Najviše volim vježbati s prijateljicom, jer je tako interesantnije.”

Duge šetnje su joj omiljeni vid rekreacije

Trudi se ostati aktivna tijekom dana što više može, pa svaku priliku koristi za pješačenje umjesto automobila. 

Radi ono što je čini sretnom

“Vrlo je važno udovoljiti sebi kako biste se oslobodili stresa koje ovaj ubrzani način života nosi sa sobom. Šta god da vas opušta prakticirajte Važno je raditi stvari zbog kojih se osjećate bolje, jer ćete samo tako moći dati svoj maksimum u svim sferama života.”