Naša omiljena slovenska ilustratorica i dizajnerica Alja Horvat, s kojom smo imali prilike i razgovarati, osmislila je izgled drugog Art Edition izdanja pjenušca kojega predstavlja obiteljska vinarija Puklavec, odnosno Jeruzalem Ormož. Divno je!

Ružičasti mjehurići

Dizajn vina i pjenušaca ne mora biti minimalistički da bi funkcionirao, a to je upravo i dokazala Alja Horvat koja je dala novo ruho muškatnom pjenušcu Jaruzalem Ormoža. Sukladno njenom umjetničkom potpisu, pakiranje je šareno, cvjetno i – ružičasto! Riječ je o najljepšem bouquet pjenušcu koji će zadovoljiti zahtjevna nepca i ljubitelje dobre kapljice.

Ova suradnja rezultat je Art Edition projekta ove slovenske vinarije koja svake dvije godine pruža priliku mladim dizajnerima da se okušaju u oslikavanju pakiranja, odnosno etikete. Ovogodišnji izgled inspiriran je (pro)ljetnim cvijećem i paletom boja koja odiše vedrinom i optimizmom, a šarmantna boca se nakon korištenja može dalje koristiti i kao vaza ili svijećnjak. Moramo priznati da nam se ovo izdanje jako sviđa, a jedva čekamo ove osvježavajuće mjehuriće i – probati!

 

Foto: Jernej Lasič/ Instagram