Prateći glumicu Jelenu Miholjević na društvenim mrežama svi su mogli uočiti njezine lirske postove praćene zanimljivim vizualima, fotografijama umjetničkih radova, stillova iz filmova, fotografija i slično.

Svaki je iznova i iznova uzrokovao mnogo rekacija; likeova, komentiranja i dijeljenja jer svaki je svog čitatelja na poseban način dirao. Njezine riječi stvarno lako i istovremeno snažno djeluju na čitatelja.

Taj glas

I sada su njezine riječi i misli ukoričene u njezinoj prvoj zbirci poezije naslova “Taj glas”, a koju je izdala nakladnička kuća Petrine knjige. Radi se o zbirci koja se čekala dugo jer su se ove pjesme mogle tu i tamo čitati posvuda, a svi su ih željeli imati kraj sebe i za sebe, na svom noćnom ormariću. I ne posuđivati, možda darovati. Radi se o pjesmama koje nas se tiču, u kojima se prepoznajmo. Pjesme uz koje staje vrijeme i počinje čarolija. Jelena Miholjević zna da su uspjeh i neuspjeh podjednake varke, da idu jedna uz drugu, ali ne da uspjehu da uzleti, ni neuspjehu da obeshrabri. Svijetla i mračna, tužna i razdragana, zatvorena u sebe, ali otvorena optimizmu, (sada) pjesnikinja Jelena Miholjević uspjela je izvući korist iz genijalnih tuđih tekstova koje izgovara i čita godinama i pronaći svoj glas, taj glas, koji je, očito, glas mnogih od nas koji ga razumijemo, prihvaćamo i osjećamo kao svoj.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Miholjević (@jelenamiholjevicofficial)