Poznata irska niskotarifna aviokompanija, osnovana još 1984. godine, nedavno je novom viješću i dostupnim letom razveselila putnike u Hrvatskoj.

Naime, od 4. studenog 2023. iz Zagreba će se s Ryanairom moći letjeti na Kanare, odnosno otok Lanzarote koji je dio ovog španjolskog arhipelaga u Atlantskom oceanu. Karte su u prodaji, a letovi su planirani jednom tjedno i to svake subote. Kartu za prve letove u studenom ćete platiti trenutno nešto manje od sto eura. Lijepa je ovo vijest za putnike željne istraživanja lijepih otoka jer Lanzarote slovi kao jedan od zanimljivijih.

Što ne smijete propustiti na otoku Lanzarote?

Lanzarote se ističe svojim fascinantnim vulkanskim pejzažem, koji je rezultat serije erupcija koje su se dogodile tijekom 18. stoljeća. Tim vulkanskim aktivnostima otok duguje svoje jedinstvene crne plaže i nevjerojatne stijene koje se pružaju duž obale. Jedan od najpoznatijih prirodnih fenomena otoka je Nacionalni park Timanfaya, gdje možete vidjeti spektakularne vulkanske kratere i pustinjske pejzaže. Otok također obiluje prekrasnim zaljevima i uvalama koje su idealne za ronjenje i snorklanje.

Od kulturne baštine svakako stavite na listu

Unatoč svojoj relativno maloj veličini, Lanzarote ima bogatu kulturnu baštinu koja je duboko ukorijenjena u španjolskoj povijesti. Otok je domaćin brojnim festivalima, manifestacijama i tradicionalnim događanjima tijekom cijele godine, što omogućava posjetiteljima da se urone u lokalnu kulturu. Također, ne propustite posjetiti kuću Césara Manriquea, poznatog španjolskog umjetnika i arhitekta, koji je ostavio dubok trag na otoku kroz svoje umjetničke kreacije.

Aktivnosti koje se nude na otoku

Lanzarote nudi obilje aktivnosti za sve uzraste i interese. Ako volite aktivan odmor, otok je idealno mjesto za planinarenje, biciklizam i vožnju quadovima. Vodeni sportovi su također popularni, pa možete surfati, jedriti na dasci ili kajakariti duž obale. Za ljubitelje prirode, tu su i brojne staze za šetnju i promatranje ptica.

Lanzarote je destinacija koja spaja prirodnu ljepotu, bogatu kulturu i raznovrsne aktivnosti, čineći je privlačnom za sve vrste putnika. Bilo da želite istraživati vulkanske pejzaže, uroniti u lokalnu kulturu ili jednostavno opuštati se na prekrasnim plažama, ovaj otok nudi nezaboravan odmor u španjolskom raju na Atlantskom oceanu.

Foto: Profimedia