Ovaj snack obavezno kombinirajte sa Zvijezdinom premium delikatesnom majonezom s okusom prženog luka koja je namijenjena gurmanima koji žele poboljšati jelo. Isprobajte je uz salatu, povrće i meso, dodajte je sendviču i obavezno kombinirajte uz prženi luk!
Sastojci:
400 grama žutog luka
2 jaja
80 grama krušnih mrvica
50 grama glatkog brašna
40 grama sira ribanca
1 čajna žlica sušenog kopra
2 vrećice Zvijezda majoneze prženi luk
1 litra Zvijezda suncokretova ulja
Sol i papar po želji
Priprema:
Luk ogulite pa odrežite vrh i dno sa svake glavice. Luk zatim narežite na ploške debljine do 1 cm i prstima razdvojite slojeve luka u kolutove različitih veličina. U dublju posudu usipajte brašno. U drugoj posudi razmutite dva cijela jaja s malo soli i papra, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice, sitno naribani sir ribanac i kopar. Svaki kolut luka uvaljajte najprije u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju paniranje završite u krušnim mrvicama sa sirom. U dubokom loncu ili fritezi zagrijte ulje na temperaturu od 170 stupnjeva. Luk pržite oko 2 minute uz povremeno okretanje ili sve dok kolutovi ne dobiju zlatno smeđu boju. Pržene onion ringse odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće i kako bi luk postao hrskaviji. Hrskave onion ringse sa sirom poslužite tople uz majonezu Zvijezda prženi luk.
Promo