Da živimo u vrlo nezgodna vremena, pokazuju sve češći slučajevi o zatvaranju omiljenih nam zagrebačkih prostora.

Jedan od takvih u Zagrebu, kada su u pitanju kreativne radionice i druženja je Atelje na br. 1, na adresi Ulica Republike Austrije 1. Ovaj prostor već nekoliko godina okuplja zaljubljenike u umjetnost, dizajn, kreativnost i maštu. Tečajevi u trajanju od mjesec, dva ili tri te jednodnevne pop-up radionice bude umjetnika u svakome zbog čega su mnogi brzo zavoljeli ovo mjesto. Budućnost za Atelje na br.1 je trenutno upitna s obzirom na to da se radionice ne smiju održavati, zbog čega su sredstva za najam i režije onemogućena.

📣Dragi ljudi – trebamo vašu podršku!📣

Pokrenuli smo donacijsku kampanju za Atelje jer kako stvari stoje, izgleda da…

Posted by Atelje na br. 1 – A1 on Thursday, December 17, 2020

Kako bi ipak pronašle način da ostanu na trenutnoj lokaciji, cure iz Ateljea na br. 1 su pokrenule donacijsku kampanju te su ovim povodom napisale: “U Ateljeu na br. 1 otkrivamo kreativce u nama bilo da se radi o slikanju, crtanju, ilustraciji, keramici ili animaciji. Družimo se, smijemo, sklapamo nova prijateljstva i, najvažnije od svega, stvaramo ljepotu! Ova 2020. godina nas je, kao i sve, poprilično iznenadila i ograničila nam djelovanje. Našli smo se u situaciji da bez vaše podrške nećemo moći kroz zimske mjesece pokriti troškove najma prostora i režije. Zato smo odlučili pokrenuti donacijsku kampanju “Pomozite Ateljeu da prezimi”. Doslovce nam treba to – pomoć da prezimimo. Svaka donacija je dobrodošla, a zahvalnost iskrena iz srca i nemjerljiva.”

Ako ste u prilici donirajte putem ovog linka, a na poklon možete dobiti i originalnu keramičku šalicu koja stiže na kućnu adresu.

Foto: Atelje na br.1