Mnoge medije posvećene putovanjima i dizajnu ovih je dana obišla vijest o otvaranju jedinstvenog pop-up hotela na jezeru u Belgiji.

Zovu ga “plutajući raft hotel”, a do svoje “sobe” idete kanuom koji ćete parkirati ispred splavi koju ste iznajmili za noćenje. Ostatak vremena provest ćete plutajući na jezeru i ujutro se probuditi s jedinstvenim osjećajem slobode i okruženi vodom.

Ovu ideju potpisuju avanturisti Tobias Knockaert i Kika Merlin koji su odlučili na jezeru u Flandriji, jednoj od triju belgijskih regija, postaviti osam jedinica odnosno splavi za odmor i uživanje kojima se može pristupiti samo već spomenutim kanuom. Fokus je na avanturi i povratku u djetinjstvo te ostvarenju onih dječačkih snova, a također i dobar način da Belgija zablista kao jedinstvena turistička atrakcija. Ovaj hotel pod imenom Vlotkamp bio je idealno rješenje za bijeg od pandemije COVID-19, a poduzetnički par je iskoristio iskustvo i natjerao buduće posjetitelje da se voze kanuom do smještaja.

Konačni rezultat bio je imati različite module na vodi za odmor, stvarajući time malo selo pri čemu imate susjede, ali dovoljno su daleko da si ne smetate dok s druge strane možete na “kavicu do susjeda” s kanuom. Moduli su morali biti usred jezera, pružajući najbolje iskustvo u svako doba dana. Svaki splav izrađen je od 5 plutajućih modula s trajnim sa šatorom postavljenim na sredinu.

Ako vam ikada dođe da provjerite kako je prespavati u ovom raft hotelu, provjerite na stranici www.vlotkamp.be što je novo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @vlot_kamp

Foto: Vlotkamp Facebook