Zamislite mjesto na kojem se susreću genijalna hrana i igra svjetla – plus mjesto na kojem ste potpuno okruženi planinama. Tako izgleda Alpinn, restoran na Kronplatzu.

Iza Alpinna stoje Norbert Niederkofler i Paolo Ferrett te dizajner Martino Gamper, koji su stvorili restoran s naglaskom na dobru hranu i atmosferu, smješten usred bijelih padina, s jednim od najljepših pogleda na svijetu. Htjeli su osmisliti restoran koji ima atmosferu dnevne sobe i potpuno novi pristup klasičnoj hrani. Jelovnik je baziran na sezonskim namirnicama, kao i onima koje se mogu pronaći u okolici, a kako je iza vlasnika već poznati projekt Cook the Mountin, oni su sada ovdje pronašli idealnu lokaciju za sva svoja gastro ostvarenja.

Svako jelo ovdje na neki način predstavlja planinu – ono što rade lokalni farmeri i poljoprivrednici, spoj je tradicije te kvalitetnih i domaćih namirnica. Osim toga, vlasnici veliku važnost stavljaju na ekološku osvještenost pa tako primjerice na stolu nećete dobiti vodu u bocama, već se u Alpinnu toči izvorna planinska voda.

Ambijent ugodan svakom posjetitelju i hrana koja je svima poznata, samo ima nešto moderniji pristup, kombinacija je ovog restorana iz snova. Zavirite u njegovu unutrašnjost!

Foto: Alpinn