Uskoro stiže glamurozna knjiga La Vie en Rouje u kojoj omiljena influencerica i poduzetnica otkriva svoju viziju slobodne, senzualne i ponosne ženstvenosti koju uspješno uklapa u svoj brend Rouje

Kada pomislimo na onaj francuski je ne sais quoi, uglavnom u glavi stvaramo sliku žene koju utjelovljuje inspirativna Jeanne Damas. Specifičnu vizualnu priču koju je odavno odabrala vrlo brzo su prepoznali i veliki brendovi s kojima je već surađivala, a od 2016. godine vodi uspješan vlastiti posao u obliku tvrtke Rouje.

Oh, so French by Jeanne Damas

Ako vas imalo zanima onaj romantično-nostalgični francuski način života, vjerojatno već znate za brend Rouje. Opisuje se kao onaj koji predstavlja pariški stav, chic ženstvenost i retro šarm, a to sve potvrđuje svojim proizvodima. Odjeća, modni dodaci i beauty linija stvoreni su kako bi bili saveznici svim ženama na putu prema slobodnom izražavanju i jedinstvenom osobnom stilu. Kao svoju inspiraciju Jeanne navodi pariške rooftopove, glazbenika Christophea, francuski novi val, radove Georgije O’Keefe, miris ljeta i fotografije Harryja Gruyaerta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanne 💋 (@jeannedamas)

Sve ovo i mnogo više spominje se u novoj knjizi La Vie en Rouje koja sumira sve ono što formira vizualni jezik ovog francuskog brenda. Knjiga donosi pozadinu iza već poznatih kampanja, ali i nikad viđene fotografije te uvid u svakodnevni život autorice. Predstavljaju se heroine koje su utjecale na Damas, uključujući modele i glumice poput Lée Seydoux, Maye Thurman-Hawke ili Emme Corrin, ali i one iz užeg, osobnog kruga. Vizuali prikazuju scene iz Pariza, pa preko juga Francuske sve do Kalifornije, a kroz cijelu knjigu provlače se i rukom pisane bilješke autorice.

Pariz kao vječna inspiracija

La Vie en Rouje na jedan način nastavlja priču započetu prvom knjigom In Paris: 20 Women on Life in the City of Light, u kojoj je Jeanne Damas uz pomoć novinarke Lauren Bastide predstavila Pariz kroz inspirativne živote stvarnih žena. One su pjevačice, spisateljice i aktivistice, a sve jednako iskreno i ispravno predstavljaju romantični Grad svjetla. Sigurni smo da će i nova knjiga donijeti veliku dozu inspiracije svima koji vole francuski šarm i estetiku, a dostupna će biti od 25. studenog.

Foto: Francois Durand/Getty/Instagram