Možda niste znali, ali iza blistavog tena svjetskih zvijezda poput Jodie Comer, Margot Robbie ili Elizabeth Debicki stoji jedna Hrvatica. Riječanka s dugogodišnjom londonskom adresom, Jasmina Vico je kozmetičarka koja se svojim tretmanima i metodama brine za optimalno stanje kože ovih zvijezda, kao i brojnih drugih klijentica koje prima u svojoj klinici “Vico house” u prestižnoj četvrti Fitzrovia.

Ako ste se pitali otkuda taj glowingBarbie” sjaj na koži zvijezda spomenutog filma, i za to je zaslužna upravo Jasmina koja je bila zadužena za brigu o zdravlju kože glavnih glumica. Osim rada u klinici i na filmskim setovima, Jasmina je nedavno pokrenula i liniju dodataka prehrani i seruma, za sve one koje po čuveni “Vico glow” ne stignu do njene klinike. U ekskluzivnom intervjuu nam je otkrila sve o svojim metodama, radu sa zvijezdama, a dala nam je i savjete što je najvažnije za zdravu i lijepu kožu. Svakako nastavite čitati!

Jasmina Vico

Malo ljudi iz Hrvatske postigne takav svjetski uspjeh, vaša je priča jako inspirativna. Recite nam nešto o vašem putu iz Rijeke do Londona.

Rođena sam i odrasla u Rijeci. Školu sam završila u Opatiji, smjer kozmetičar. Nadalje sam se educirala i usavršila kod dermatologinje Dr. Vesne Utješinovic Gudelj. Od svoje rane mladosti vodila sam brigu o zdravlju kože. Uvijek sam bila željna novih znanja i iskustava te sam se uputila  u London, te se tamo dodatno izučavala na poljima moderne kozmetologije i njege kože, različitih tech područja u beautyju, posebno lasera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vico Skin (@vicoskin)

Kakve tretmane radite u vašoj klinici u Londonu, u “Vico house” ? Najpoznatiji je sad već čuveni “Vico Glow” tretman – o čemu se radi u tom tretmanu?

Moja metodologija “VicoSkin” zasnovana je na principu individualnog pristupa te edukaciji (moj “Inside-Outside Health Approach”). Pod tim mislim na važnost zdravlja naših crijeva, tj. “gut health”, te smanjenja stresa, jer obje stvari utječu na zdravlje kože. Cilj je reducirati inflamaciju u tijelu pa tako i na koži. Neki od mojih tretmana su prilagođeni za stimulaciju kolagena i povećanje elastičnosti, a to rezultira čvršćom i zategnutijom kožom. Mene prije svega zanima zdravlje kože, a ne samo estetski dojam. Naglasak mojih tretmana je na traženju uzroka.
Koristimo različite vrste lasera, IPL, needling sa radiofrekvencijom, Exosomse, polionucelotide, PRP te trenutno najpopularniji “Vico Elevate” koji radi na principu elektrostimulacije mišića i radiofrekvencije. Na taj način lice je definirano i učvšćeno i rezultati su vidljivi odmah. “Radiating, illuminating and healthy skin”(“koža koja zrači, sjaji i koja je zdrava”) postao je ultimativni imperativ, koji se najviše vidi kod mlađih generacija, podjednako kod muške i ženske populacije.
Klijenti iz javnoga života često putuju, snimaju satima, pa koži koja je tada pod stresom potrebno je pridodati više pažnje pri njezi. Svim svojim klijentima zahvalna sam što su prepoznali moju metodologiju rada koja je bazirana na “results driven” filozofiji, tj. filozofiji koja se temelji na rezultatima.  Moj pristup je baziran na edukaciji i prevenciji  te rješavanju problema u vezi kože. U zadnjih par godina, beauty industrija se jako razvila, te tako na policama možemo naći jako puno proizvoda. U današnje vrijeme radi velikog izbora na tržištu kozmetike, nerijteko se događa da klijenti koriste proizvode koji nisu za njihovu kožu ili da koriste previše proizvoda.

Sa sestrom Mashom

Znam da polazite od “gut healtha” tj. zdravlja crijeva, kao najvažnijeg za ljepotu i zdravlje kože. Recite nam više o tome…

Sve polazi iz zdravlja, a ponajprije iz crijeva. Potrebno je ustanoviti uzrok problema, te na taj način pristupiti. Pristup nije baziran samo na proizvodima, nego na konstantnom dijalogu između mene i mojih klijenata vezan za njihove lifestyle izbore, prehranu, stres, spavanje, meditaciju. U konačnici je bitno da smanjimo inflamaciju i upale  u tijelu, pa tako i na koži. U svom radu također uključujem ostale profesionalce iz različitih područja s kojima usko surađujem, kao na primjer akupunkturiste, nutricioniste, naturopate i dermatologe.

Koje su stvari najvažnije da bismo imali zdravu i lijepu kožu? Što biste savjetovali našim čitateljicama?

  1. Spavanjem se cijelo tijelo regenerira, pa tako i koža;
  2.  Zdrava prehrana, hrana bogata vlaknima (rafinirani šećer te ultraprocesiranu hranu potrebno je izbjegavati);
  3.  Redukcija stresa;
  4. Fizička aktivnost i meditacija;
  5. Izbjegavanje sunčanja (barem u razdoblju od 10 do 17 sati) te obavezno korištenje visokog zaštitnog faktora.
Screen Star serum

Radite s brojnim svjetskim zvijezdama, poput Courtney Love, Jodie Comer, Elisabeth Debicki, Juliette Binoche… Lista je stvarno duga. Kako je raditi s osobama takve razine slave, kako im pomažete, što im savjetujete?

Radimo s različitim produkcijama, od Netflixa, Applea pa do Warner Brothersa. Sve  se radi u našoj klinici, radi lakše organizacije, logistike i raznolikosti tretmana i različitih usluga. Klijent na jednom mjestu može dobiti više usluga i tretmana, što u konačnici i njima odgovara da imaju odmor kad nisu na setu, i ušteda vremena radi više objavljenih usluga u isto vrijeme. Moj pristup im omogućuje da obuhvate sve što im je potrebno za vrijeme snimanja i dane kad ne snimaju. Npr. da se kreira treatment plan koji radi na produkciji kolagena (Mn radiofrequency ili Vico Laser Tech), ako imaju više slobodnog vremena za dane ili tjedne kad ne snimaju, da se koža može regenerirati. S obzirom na to da snimanja mogu biti jako duga, u različitim klimatskim uvjetima. Uvijek radimo na zdravlju kožne barijere, te kreiramo plan za dane snimanja i dane kad nisu ispred kamere.

Osim u klinici, radite i na setovima brojnih filmskih produkcija, poput filma Barbie gdje ste među ostalog radili i s Margot Robbie. Kako je raditi na takvim velikim produkcijama, koja je vaša uloga tamo?

Kada radimo s filmskim produkcijama sve se također uvijek odvija u klinici. Sve je unaprijed organizirano i planirano jer se sve vrti oko toga tko je i kada ispred kamere. Na osnovu njihovog rasporeda snimanja se priprema treatment plan. Film Barbie se jednim dijelom snimao u Londonu – 5 mjeseci, te je bilo potrebno prilagoditi se njihovom rasporedu. Moja uloga je bila da koža bude pripremljena za snimanje, da bude “camera ready”, tj. spremna za filmsku kameru. Fokus je bio na zdravlju kože što je bilo postignuto personaliziranim planom za svaku glumicu s kojom smo radili. Zdrava koža koja zrači, a sve to dolazi iznutra.

Vico Skin dodaci prehrani

Nedavno ste predstavili i Vico Skin, liniju dodataka prehrani te serum Screen Star. Po čemu su posebni, i koliko dugo ste radili na tim proizvodima?

Na suplementima smo radili oko tri godine (sve odvijalo za vrijeme pandemije). Tada smo  započeli i raditi na svojem prvog skin care proizvodu, serumu Screen Star. U dodacima prehrani smo obuhvatili različite funkcije: “Phyto Energy 3” smanjuje inflamaciju u tijelu, “Skin Frequency 6” je kolagen s različitim antioksidansima, a “Gut Vibration 9” uključuje probiotike.
Screen Star serum u sebi ima kombinaciju rijetkih makro algi te morske trave, koji su bogat izvor raznih bioaktivnih supstancija, puni proteina, polisaharida, polifenola i masnih kieselina. U početku je stvoren kao proizvod koji se koristi nakon tretmana za brzo ublažavanje upale i pružanje intenzivne hidratacije, ali tijekom razvoja postalo je jasno da su prednosti ovog učinkovitog proizvoda za zdravlje kože puno šire: pomaže obnovi ugrožene kožne barijere, iritirane prekomjernom upotrebom aktivnih i modernih stresora kože, što je problem mnogih potrošača. Formuliran je da trenutno smanjuje znakove upale i dehidracije, uz jačanje sinteze kolagena i jačanje kožne barijere tijekom vremena za promicanje zdrave, hidratizirane kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasmina Vico (@jasminavicoskin)

U svim svojim pothvatima surađujete sa sestrom Mashom. Kako je surađivati sa sestrom, koja je njega uloga u svemu tome?

Da naravno. Masha je moja desna ruka i velika potpora. Njena uloga se sastoji u organizaciji cijele klinike na dnevnoj bazi. Kako se naš team povećava potrebno je sve posložiti i nadgledati. Zajedno radimo i na istraživanju i razvoju proizvoda, te razne edukacije na području funkcionalne medicine, skincarea i tretmana koje kasnije implementiramo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasmina Vico (@jasminavicoskin)

Rad u klinici, filmski set, beauty brend, već imate pune ruke posla:) Koji su vam planovi za dalje? I planirate li predstaviti još Vico Skin proizvoda u skorijoj budućnosti.

Da, u u bližoj budućnosti definitivno će biti još proizvoda. I različitih noviteta u području lifespana, funkcionalne medicine, te raznolikih tretmana, te ukupnog zdravlja.

Za kraj, recite nam nešto o vlastitoj beauty i wellness rutini, koje proizvode i tretmane sami privatno preferirate u njezi kože.

Uvijek gledam što moja koža treba. Ovisno o godišnjem dobu, klimi u kojoj se nalazim, aktivnostima te životnom stilu. Uglavnom je to vitamin C, hidratacija sa Screen Star serumom i Spf obavezno. Za navečer opet hidratacija ili retinol 2 do 3 puta tjedno. Volim cosmeceuticals brandove poput SkinCeuticals, Valmont, Medik8, ZO Skin, te Dermaceutic.
Ukjučujući naravno i moje tretmane koji rade na produkciji kolagena, exosomi, Prp, Peptidi…
Prvih 45 minuta kad se probudim nastojim ne gledati na telefon. Uzimam i različite suplemente – od mojih Vicoskin do Vit C, Vit D, Nad+, Spermidine, Fistetin, Magnesium, Glycine, kolagen su samo od nekih koji su u stalnoj postavi.
U prehrani  volim jabučni ocat, hrvatsko maslinovo ulje, kefir, natto grah. Spavanje je jako važno u mojoj rutini (7-8 sati ) koje pratim s Oura Ringom. Wim Hoff metoda disanja. Par puta mjesečno idem u ruske banje koje imaju ice bath i saunu. Volim i pilates te teretanu.

Foto: Instagram @jasminavicoskin, @vicoskin