(Imma, Instagram)

Tehnologija je iz dana u dan sve bolja i bolja, i ponekad je teško pronaći razliku između realnog i animiranog. Jedan od tih primjera je i Imma, japanski virtualni model koji je u potpunosti računalno izrađen, no izgleda potpuno realno i prirodno.

Imma je dobila ime po japanskoj riječi “ima”, što znači “sada”, a ona svakako predstavlja ‘bum’ moderne tehnologije. Tehnologija koja se koristila za specijalne efekte u filmovima danas se primjenjuje za stvaranje ”realističnih” virtualnih ljudi. Kreirana od strane tvrtke CG Modeling Cafe, izgleda kao pravi model, a čak ima vlastiti Instagram i Twitter račun.

Svaka njena fotografija dobivena je prenošenjem 3D animirane glave na ljudsko tijelo i stvarnu okolinu. Međutim, gotovo je nemoguće reći jel’ ona realna ili ne – sve od njezine ružičaste kose pa do teksture kože izgleda jako prirodno!

Njezina karijera je već krenula, pa je Imma krasila naslovnicu japanskog WWDa.
Na njenom Twitteru piše da ju zanima japanska kultura te da želi privući ljude na modnu reviju.

Ljudi su podijeljenih mišljenja, neki se boje za budućnosti pravih modela ako se počinju koristiti virtualni modeli, a neki ipak ne idu toliko daleko i sve ovo vide kao korak dalje u modernoj tehnologiji. U svakom slučaju je teško poreći koliko je Imma zbog svoje realnosti impresivna s umjetničkog stajališta.