Kada se radi o kućnim ljubimcima – nema krize! U isto nas je uvjerila Nika Fleiss, vlasnica genijalnog concept storea i ‘groominga’ za kućne ljubimce, Jack&co.

Nevjerojatno je koliko je kriza koja je stigla s pandemijom takla neka zanimanja, dok je drugima donijela rast i prosperitet. Čini se da svakako nije utjecala na ljubav vlasnika prema njihovim kućnim ljubimcima, a kao dokaz tu je, sada već poznati, uspješan i popularni concept store Jack&co kojeg je osnovala Nika Fleiss. Ne samo da se radi o dućanu koji jedini ima neke od genijalnih brendova za pse već i mjestu na kojem bez imalo straha možete ostaviti svog ljubimca na novoj frizuri!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack&Co. (@jackand.co)

Kada se javila ljubav prema psima, pa time i ideja za mjesto koje spaja brigu o psima i shopping? Možete nam malo ispričati o početku svega i nastanku brenda?

Ljubav prema psima je tu oduvijek, od kad znam za sebe, a ideja o poslu sa psima, ‘groomingu’ i malom pet concept storeu je nastala tokom lockdowna kada sam šetala okolo i vidjela da osim prehrane i faramaceutike nitko ne može raditi, pa sam u tome vidjela osim ljubavi i mogućnost za posao i zaradu. Kad mi je to sve skupa sjelo onda sam upisala školu za ‘groomera’ da vidim mogu li ja to uopće mogu raditi i imam li smisla za to. Kada je edukacija počela vidjela sam da u biti u tome jako uživam i da nisam antitalent i eto priče! A samo ime Jack&co je osobna priča jer se moja dva Jack Russell terijera zovu Jack i Coco te kako je u toj družini pasa još i jedna mačka, ime s nastavkom co. mi je imalo smisla!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack&Co. (@jackand.co)

Najljepši dio priče je taj da se psi osjećaju sigurno, da nema grubog pristupa prema psima, da im se daje prostor i vrijeme da se prilagode. Koliko vam je trebalo znanje i o psihologiji pasa prije no što ste se bacile u biznis?

Kod nas u groomingu je u biti najvažniji dio to da vaš kućni ljubimac izađe uredan i njegovan, lijepo uređen. Pristup do životnije nam je sve. Njima treba dati prostora da se uklope u prostor i energetski jer je njima šišanje i uređivanje neprirodno, a tu je i jako puno mirisa koje oni osjete. Znanje je ovdje nepresušno i u biti svaki dan naučimo nešto novo kroz različite životinje. Dio znanja oko ‘groominga’ ne dolazi u knjigama već u praksi, bitno je da vam je stalo do toga što radite i da je životinja uvijek na prvom mjestu.

Možete li malo više obrazložiti našim čitateljima što je točno ‘force free grooming’?

‘Force free grooming’ je šišanje i uređivanje pasa bez prisile u svakom smislu. Psima se ne stavljaju brnjice, nemamo kaveze za prije i poslije, ne sediramo ih. Puštamo ih da nađu svoj ritam i energiju u kojoj se osjećaju dovoljno ugodno da budu s nama dva sata ili više, ako je potrebno, da izađu bez traume.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack&Co. (@jackand.co)

Koje sve brendove, proizvode za pse imate u concept storeu?

Jako sam ponosna na to što radimo s nekoliko domaćih tvrtki kao što su kozmetika za pse Pet secret, žvakalice Snackers te sredstvo za čišćenje Clean eco, sto posto na prirodnoj bazi te ne šteti ni životnjama ni biljkama. Moja vizija je bila da u dućanu imam prirodne materijale jer smatram da životinje kao i mi ljudi osjete razliku. Zato sam odabrala talijanski brend ‘2.8’ koji među najluksuznijim na svijetu u dog industriji te španjolski brend za odjeću koji je isto od prirodnih materijala ‘The Painter’s wife’. Od hrane držimo Nekmar na što sam isto jako ponosna jer smo jedini pet shop u Hrvatskoj koji je prodaje, a ostalo je sve online prodaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack&Co. (@jackand.co)

Kako se nosite s krizom, čini mi se da krize nema kada se radi o ljubavi prema kućnim ljubimcima? Što bi od planova voljele ostvariti u skoroj budućnosti?

U ovom poslu se pokazalo da kriza kao takva ne postoji, a pod time mislim da smo sretni jer smijemo raditi, za razliku od ugostitelja i mnogih drugih. To je trenuto najveće blago, dozvola za rad da se možemo prehraniti. Ljubav prema ljubimcima je nepresušna i vjerujem da je to najbolja baza da posao bude uspješan i da se širi. Od planova koje imam je franšiza za Jack&co. ‘Grooming’, jedan obavezno u Samoboru te proizvodnja ‘groomerske’ opreme, a u budućnosti možda i proizvodnja ostalih stvari za ljubimce. No, najbitnije od svega zasad je da ostanemo zdravi i da smijemo raditi!