Ili je obožavate, ili vam je odbojna, složit će se mnogi na pitanje o ružičastoj boji. Kojem god klubu da pripadate, ružičasta je itekako obilježila modni svijet.

Simbol je onog djevojačkog, nježnog, neiskvarenog perioda života, često se pojavljivala kao oružje provokacije brojnih dizajnera, a pogled na nju vječno nas vraća u sanjivi svijet balerina… Podsjećanjem na činjenicu kako ružičastu možemo pronaći u muškoj, ženskoj i dječjoj garderobi, i to ne samo u zapadnjačkim zemljama nego i u Indiji, Africi, Meksiku i Japanu, ova izložba ruši sve tabue i predrasude te stavlja ovu moćnu boju u centar modnih zbivanja.

Štoviše, potiče gledatelja da preispita zablude i stvori novo mišljenje o ružičastoj, dokazujući da je ipak društvo to koje stvara život boje, definira ju, daje joj značenje prema izjavi velikog teoretičara boja, Michela Pastoureaua. Na njujorškoj izložbi možete vidjeti 80-ak komada koji sežu još u 18. stoljeće pa sve do današnjih slavnih brendova kao što su Elsa Schiaparelli, Christian Dior, Yves Saint Laurent, Alessandro Michele za Gucci, Jeremy Scott za Moschino i Rei Kawakubo za Comme des Garçons. Također, izložbu prati i knjiga izdavačke kuće Thames & Hudson za one koji žele malu revoluciju ružičaste boje imati kod kuće.

Courrèges

Gucci

Céline
Comme des Garçon