Slavni britanski slikar David Hockney uvijek je isprobavao nove načine i metode stvaranja svoje umjetnosti, a sada je kreirao jednu digitalnu ekstravagancu i to na posve drugačijem, do sada za njega, na najvišem nivou!

David Hockney: “Bigger & Closer (Not Smaller & Further Away)”

David Hockney rođen je 1937. godine u engleskom Bradfordu, a nakon studija na Royal College of Art u Londonu profilirao se kao jedan od vodećih engleskih slikara pop arta pa ga često nazivaju i “britanskim Andyjem Warholom”, što je zapravo nepošteno, jer bi Andy Warhol mogao biti američki David Hockney! Njegova slika “Portrait of an Artist (Pool With Two Figures)” bila je do 2019. s 80 milijuna Eura do tada najskuplja slika živućeg umjetnika prodana na aukciji. Hockney je jedan od najzanimljivijih i najutjecajnijih suvremenih umjetnika koji već preko 60 godina eksperimentira u medijima slikarstva, crteža, grafike, fotografije i filma pomoću kojih istražuje ljudsku percepciju te prenosi svijet onako kako ga on doživljava na sliku. Najpoznatiji je po svojim slikama iz 60-ih i 70-ih gdje je prikazivao zabavan i glamurozan kalifornijski život. Početkom 80-ih je počeo eksperimentirati s polaroidom, fotokopirnim mašinama i faksevima. Posljednjih desetak godina radi sa smartphone aplikacijama i na svojem iPadu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lightroom (@_lightroomldn)

I sada je kreirao nešto najveće do sada. Rad naziva “Bigger & Closer (Not Smaller & Further Away)” je zapravo tucet slika koje se sudaraju i nadopunjuju projekcijom na zidovima u potpunosti okružujući promatrača tako da se sam promatrač “utapa” u njegovim radovima. Izložba je otvorena u Lightroomu, novom izložbenom mjestu u Londonu i otvorena je za javnost do 4. lipnja. Njegova najpoznatija i najslavnija djela su ovdje dio jedne drugačije prostorne instalacije i doživljavaju se na posve drugi način. Sva djela zajedno u interakciji čine novo djelo. David Hockney s godinama je sve bolji i bolji; jedino nam to ostaje kao zaključak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lightroom (@_lightroomldn)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lightroom (@_lightroomldn)

Fotografije: @_lightroomldn