U Istri uistinu nije više teško pronaći savršen smještaj, pomno osmišljenog interijera, u zelenilu, nadomak svim željenim sadržajima. Već svi dobro znamo kako je Istra uistinu idealna za vikend odmor, ili produženi vikend, a kako je pred nama upravo topla sezona koja zove na putovanje u ovaj dio Hrvatske, bacili smo se u potragu za najljepšima.

Našu pažnju tako je prvo privukla Casa Ars Natura II koja se nalazi u Grožnjanu, mjesto koje poziva na višednevni ‘chill’ u jutarnjim kavama, šetnjama i razgovorima s lokalcima. Casa Ars Natura želi omogućiti svojim gostima upravo takav odmor, kroz koji će proživjeti autentičnost Grožnjana.

Njezini vlasnici potrudili su se zadržati izvorni izgled kuće, dok su unutrašnjost uredili u skladu s modernim trendovima i u mediteranskom stilu. Na prvu je vidljiva nonšalantna kombinacija luksuza i udobnosti koja je prepoznatljiva za Istru.

Ova autentična istrijanska kuća oduzima dah već na samom ulazu i šarmantnim zelenilom na terasi koja gleda na ulicu.

Dnevni boravak, kuhinja i blagavaonica nalaze se u prizemlju dok je gornji kat prema kojem vode posebno dizajnirate stepenice namijenjen spavaćoj sobi i kupaonici.

Vjerojatno ste i sami već prepoznali neke od poznatih brendova namještaja poput Gervasonija, Thoneta i Antonio Lupi. Najviše pažnje svakako privlači samostojeća kada koja uvijek oduzima dah i daje uistinu poseban dojam cijelom prostoru.

Jedna od najvećih prednosti ove kuće svakako je njena otvorenost prema autentičnoj kamenoj ulici koja poziva na romantične šetnje ili na odmor s pogledom na noćna svjetla ovog bajkovitog mjesta. Tako da neovisno odlučili se ostati kod kuće, sami ili s prijateljima uz čašu vina, ili otišli istraživati okolicu, imat ćete osjećaj da upijate svaku sekundu svog odmora

Za više informacija o Casa Ars Natura II posjetite stranicu www.casaarsnatura.com.

Foto: Merlo de Graia