Izložba cijenjenog njemačkog fotografa Carsten Sandera povodom Dana Europe u Zagrebu predstavlja europsku multikulturalnost i bogatstvo različitosti.

Dan Europe obilježava se 9. svibnja, a upravo do tada imat ćete priliku pogledati fantastičnu izložbu portreta u pod imenom “Faces of Europe” u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25. Povodom ovogodišnjeg obilježavanaj tog datuma, veleposlanstva Njemačke, Portugala i Slovenije te Predstavništvo Europske Komisije u Hrvatskoj udružile su snage te vas pozivaju da razgledate zapanjujuću raznolikost europskih stanovnika.

Tijekom razdoblja od oko tri mjeseca 2020., autor i fotograf iz Düsseldorfa, Carsten Sander, svojim je kamperom posjetio sve zemlje članice EU-a u kojima je portretirao 1.000 ljudi različite nacionalne i društvene pripadnosti. Bogati i siromašni, mladi i stari, poznate ličnosti, sportaši i političari, slučajni prolaznici na ulici – ravnopravni jedni pokraj drugih. Pokazivanje lica koincidira s izražavanjem stava svake fotografirane osobe.

Sander prikazuje ono što nas povezuje i ono po čemu se razlikujemo. Prikazuje ljude u sadašnjem trenutku i mjestu, ističući njihov zajednički nazivnik: građanke i građani Europe koji zastupaju mir, zajedničke vrijednosti, zajedničko djelovanje.

Sander je izložbom uspio predočiti identitet heterogene zajednice koja se sastoji od preko 447 milijuna stanovnika u 27 europskih zemalja. Ovom izložbom naglašava važnost integracije i humanosti, diže glas za ljudska prava, zajedničke vrijednosti i miran suživot.

flash!

Izložba će biti otvorena od 29. travnja do 8. svibnja 2021. svakim danom od 12.00 do 20.00 sati.