Filmska priča koju mnogi već godinama prate i obožavaju dobiva svoj prequel pod nazivom The Ballad of Songbirds and Snakes, a stigle su i prve konkretnije informacije o novom filmu i glumačkoj postavi

Igre gladi filmska su franšiza koja je tijekom godina stekla brojne obožavatelje i sada već svojevrsni kultni status, a sada je, kako to obično biva s velikim hitovima, najavljena i predpriča koja će donijeti kontekst za već poznate filmove. Osim same najave novog naslova, velika vijest je da se glumačkoj postavi pridružuje Hunter Schafer, mnogima najpoznatija kao Jules iz popularne Euphorije. Glumica će preuzeti ulogu Tigris Snow, rođakinje mladog Coriolanusa Snowa, nemilosrdnog tiranina iz Panema kojega je u originalnim filmovima glumio Donald Sutherland. Upravo će njegov lik, ali u mlađim danima, ovoga puta utjeloviti Tom Blyth, a osim njih, ostatak glumačke postave uključuje Rachel Zegler kao Lucy Gray Baird, Josha Andrésa Riveru koji će igrati Sejanusa Plintha, Coriolanusova prijatelja te brojne druge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hunger Games (@thehungergames)

Novi film stiže sljedeće godine

Novi naslov bit će baziran na istoimenoj knjizi autorice Suzanne Collins koja je izašla 2020. godine, a donosi priču smještenu 64 godine prije nego počinje originalna trilogija. Redateljsku palicu preuzeo je Francis Lawrence (ne, nije u rodu s Jennifer Lawrence) koji je režirao i filmove Igre gladi: Plamen te Igre gladi: Šojka rugalica 1 i 2. Izlazak novog filma najavljen je za 17. studeni 2023. godine, a mi dotad strpljivo čekamo prve teasere i trailere!

 

Foto: Momodu Mansaray/ Getty Images/ Instagram