Još jedna kreativna adresa na domaćoj dizajnerskoj mapi nalazi se u Samoboru, odakle stiže Antonija Štengl i njen brend dječje opreme i igračaka Happy Benedikt

Antonija je Happy Benedikt pokrenula prije nekoliko godina i to zahvaljujući svojoj majci i njezinom krojačkom obrtu u kojem je proizvodila odjeću za djecu. U tom istom, dječjem svijetu, ostala je i Antonija.

happy benedikt

“Majka mi je dala poticaj i priliku da nastavno na njezin obrt i rad okušam svoju sreću u ovom poslu i napravim svoj potpuno novi brend, ali u istom području. Neopisivo je koliko te veseli kada izrađuješ nešto i zamišljaš kako će neko dijete biti sretno zbog tvog rada. To je zapravo glavna motivacija i inspiracija za moj rad i mislim da to moji kupci i osjete”, priča nam.

happy benedikt

O tome što djeca trebaju Antonija je naučila uz svoje dvije kćeri koje su još uvijek malene. Glavna misao vodilja njenog brenda je da potencijalni kupci pronađu nešto što im stvarno treba i ono što će dugo koristiti. U svojoj ponudi proizvoda Happy Benedikt tako ima igračke, lutke, jastučiće i ostalu personaliziranu opremu koja je posebno voljena i tražena.

Proizvodi koji se najbolje prodaju su svi oblici krpenih igračaka za bebe i djecu, lutke koje jednostavno obožavam izrađivati i, dakako, oprema za bebe. Tu si buduće mame mogu dati oduška jer kad se nešto radi po vlastitim željama, to ujedno znači da niti jedna druga beba ne spava u identičnom krevetiću, što njima bude posebno drago

happy benedikt

Sasvim poseban proizvod iz Happy Benedikt asortimana

Mladi roditelji znaju koliko zna biti zahtjevno uspavati dijete. Kako bi doskočila tom problemu, Antonija se dosjetila izraditi – tješilicu. “Tješilica je prva igračkica s kojom beba ima doticaj, to je nešto što je potpuno sigurno za njih, a može biti i od pomoći jer mnoge bebe lakše zaspu samim time što ju imaju uz sebe. Nerijetko šivamo i više komada za istu bebicu jer se ne mogu odvojiti od njih ni kad se peru. To mi je najbolji pokazatelj kako djeca reagiraju na njih”.

happy benedikt

One mogu biti i personalizirane na način da se na njih izvezu imena, a tako mogu ostati i uspomena na prve dane. Vlasnica nam priča i kako je trenutno jedna baš zanimljiva i posebna priča u nastajanju. “Jedna mama donijela nam je prve pidžame svojih sinova i od njih smo izradili tješilice koje će ona jednoga dana kao baka pokloniti svojim unucima. Takve stvari nas posebno dirnu i povežu s našim kupcima”

Nove igračke za djecu gotovo svaki tjedan

Antonija priznaje kako joj ideja za nove proizvode ne nedostaje pa tako stalno nastaju neki noviteti, čak i na tjednoj bazi. “Premalo je vremena u danu da sve što planiram napraviti i realiziram, ali idemo dan po dan. Vjerujem da će se Happy Benedikt priča, koja je zapravo tek na svom početku, još više zaokružiti s vremenom”, zaključila je.

happy benedikt

Vjerujemo i mi, a u međuvremenu svakako posjetite Happy Benedikt proizvodnju i trgovinu u centru Samobora na adresi Perkovčeva 24.

Foto: Happy Benedikt