Novi član Huawei Watch GT 3 obitelji, Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic, naš je novi životni suputnik koji ne mičemo s ruke

Huawei Watch GT vam je sigurno poznat kao kvalitetan sat koji će vam promijeniti život – kako u smislu praćenja vaših sportskih aktivnosti, tako i detalja o vašem fizičkom, ali i mentalnom zdravlju.

Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic sat

Već smo imali prilike recenzirati Huawei Watch GT 3, koji nas je potpuno oduševio pa smo puno očekivali od “prinove”, prekrasnog Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic, za koji smo odmah pretpostavili da je svoju cijenu ljepote morao nekako platiti smanjenim performansama. I naravno, bili smo skroz u krivu.

Prvi pogled na sat nas je zapravo oduševio. Navikli smo na pomalo robusne ili baš sportski dizajn za koji možete sa sto metara znati da je upravo pametni sat. Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic odlično se uklapa i u sportsko izdanje, i u business casual, a idealan je dodatak i tijekom nekog glam događanja.

Huawei GT 3 Pro Ceramic pametni sat

Ovaj sat predivne i nenametljive mliječne bijele boje zaista ima keramički oklop, i to kakav. Prošao je ekstremno visoku temperaturu od 1500 °C, a dovršen je poliranjem dijamantnog praha kako bi se postigla čista bijela i besprijekorna tekstura — fascinantna i ugodna za oči, a prozračna i ugodna na zapešću.

Svjetlucava bijela nanokeramika remena popraćena brojčanikom od safirnog kristalnog stakla, čelični okvir, i predivan keramički remen koji je izgleda elegantno, a istovremeno je nevjerojatno čvrst i otporan. Da je lijep uživo i efektan dokazuju i brojni upiti prijateljica s kojima sam se vidjela u doba testiranja proizvoda. Uspijeva biti istovremeno i nenametljiv, pa je zaista odlična opcija i za osobe koje vole klasične modne dodatke.

U to smo se uvjerili i mi kad smo ga prvi put isprobali, i iako u ruci nije djelovao prelagan, na zapešću se uopće ne osjeti i potpuno se naviknete na to da je odsad s vama. Naravno, osim kada ga trebate napuniti, a to će vam biti potrebno kroz otprilike šest-sedam dana, ovisno o aktivnosti korištenja. Ja sam ga u dva tjedna punila samo dvaput, i ima predivan punjač koji ga praktički drži na tronu i omogućava da pravilno stoji, kao u poklon-kutiji.

Ekran Huawei GT 3 Pro Ceramic pametni sat 1
Ekran Huawei GT 3 Pro Ceramic pametnog sata jasan je i na jakom suncu

Na njemu ćete moći istražiti niz jedinstvenih brojčanika koje ćete moći prilagoditi svome ukusu, ali i outfitu, kao i posebno ekskluzivnu temu “Dan i noć” koja se mijenja s izlaskom sunca i fazama mjeseca. Sat također podržava prikaz vremena isključenja zaslona, ​​prilagođeni dizajn lica iz galerije vašeg mobitela i druge značajke, a prvi dan provela sam eksperimentirajući s raznim izgledima brojčanika koji su svi poprilično lijepog izgleda, pa mi je čak bilo i teško odlučiti se. Suprotno očekivanjima problema s povezivanjem koji se znaju dogoditi s određenim pametnim satovima, Huawei GT 3 Pro Ceramic je u trenu prepoznao Huawei Health app koji je dostupan i na Android i na iOS uređajima.

Ako i nemate Huawei mobitel, ovaj pametni sat neće imati problema s povezivanjem ili performansama. Pokušala sam ga povezati i s drugim modelima i pratila stanje baš na njima. Rezultat? Rad je bio jednako besprijekoran – a povezivanje u par sekundi. Ako ga i ne pronađete u izborniku na popisu modela koje možete prijaviti, jednostavno kliknite opciju da vam pametni sat pokaže QR kod i u sekundi možete dalje.

Huawei GT 3 Pro Ceramic pametni sat

Novi Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic ima jednu od impresivnijih značajki, EKG, koja će od kolovoza biti dostupna na našem tržištu, a sadrži modul EKG senzora visokih performansi, koji pruža EKG analizu u stvarnom vremenu i sinusni ritam, fibrilaciju atrija i preuranjene podsjetnike atrijalne i ventrikularne otkucaje, kako biste ostali informirani i proaktivni i sve znali o svome zdravlju srca. Kako nije dostupna, nismo je mogli testirati, no zadivljeni smo mjerenjem otkucaja srca u stvarnome vremenu.

Nova i poboljšana tehnologija elektroda učinila je prikupljanje EKG signala preciznijim i osjetljivijim, s dodatkom elektroda obloženih PVD-om na zakrivljenom, prozirnom stražnjem dijelu kućišta od safira, što rezultira udobnim prianjanjem remena uz kožu. To znači da samo trebate dodirnuti elektrodu sa strane na 30 sekundi, a rezultat u stvarnom vremenu može se prikazati na vašem satu nakon mjerenja. Takav potpuno novi algoritam filtrira smetnje za pomno praćenje otkucaja srca, što znači da možete pratiti svoj broj otkucaja srca 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, s upozorenjima u stvarnom vremenu kad god vam otkucaji srca odstupe od normalnog raspona, a to čini i tijekom spavanja.

Huawei GT3 Pro Ceramic na treningu
Huawei GT3 Pro Ceramic s nama je bio i na treningu

Kako je u vrijeme testiranja sata Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic bilo poprilično vruće, a imam problema s tlakom, dobro mi je došlo znati da mi otkucaji u mirnom položaju prelaze 100 i da eventualno spriječim neku nezgodu prije nego se situacija pogorša, kao i da je tijekom sna situacija u redu. U dva-tri navrata koristila sam “Breathe” opciju, koja vas navodi na kontrolirano disanje kako biste smanjili broj otkucaja srca i generalno se umirili.

Inače, sat odlično prati i kvalitetu vašeg sna i dobijete poriv natjecati se s ostatkom zajednice Huawei Health aplikacije, što znači da sam već nakon par dana počela odlaziti ranije u krevet, a sve kako bih dobila što bolje rezultate. I to je samo jedna od stvari za koju sam primijetila da mi je unaprijedila život u roku od nekoliko dana.

Huawei GT 3 Pro Ceramic testirala sam prilikom HIIT treninga od pola sata, biciklirajući Zagrebom i jednostavno hodajući svakodnevno. Odličan je za praćenje takvih aktivnosti, vašeg napretka, a možete stvoriti i vlastiti kalendar i podsjetnik na to da biste se trebali više kretati. Ako volite plivati ili planinariti, ne morate ga ostavljati kod kuće – funkcionira u oba slučaja, a dobro će vam doći i praćenje tlaka zraka, kao i kompas. Iako ga nisam još koristila u ekstremnijim uvjetima, u njegovu vodootpornost sam se uvjerila nakon što me jednom prilikom ulovila kiša na biciklu, a bilo je jednostavno i koristiti ga unatoč pljusku – poprilične kapi ga nimalo nisu omele.

Iako je bilo vruće, sat je bilo potpuno bespotrebno skidati – ne žulja, koža se ne znoji i generalno uopće ne smeta, a iako sam ga prvih par dana čuvala kao dijamant, ubrzo sam se opustila i shvatila da je potpuno neuništiv jer je spreman za razne avanture, od planinarenja i skijanja, do plivanja i ronjenja. Također, na ekranu ne ostaju otisci vaših prstiju, koliko god da ga koristite. Sve ovo ne bih mogla reći za druge satove koje sam imala priliku koristiti ili recenzirati.

Huawei Gt3 Pro Ceramic

 

GPS je precizan i brzo se detektira, a ako se odlučite za brzo hodanje ili trčanje, bicikliranje ili neku sličnu aktivnost, ne morate stalno pratiti situaciju, već vam vokal na engleskome jeziku daje informacije koliko ste prošli i kako vam ide. Također, poprilično me pozitivno iznenadila jasnoća zvuka prilikom telefonskog razgovora. Jasno, dovoljno glasno da je razumljivo, glas nije robotski, a opet je dovoljno nenametljivo da ne ometa usputne prolaznike. Inače, imate i mogućnost puštanja glazbe i zvuk je famozan, ako želite da vam nešto radi društvo dok ste sami na nasipu.

Osim što je brižan zdravstveni suputnik, Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic predivan je mamac za poklone avanturistima, i bilo kome tko želi podići svoju kvalitetu života i promijeniti svoje životne navike. Osim što će vam dati sugestiju svaki put kad se ne krećete dovoljno, imat ćete uvid u svoj napredak, a odličan je kolega i u ekstremnijim sportskim aktivnostima koje vam pomažu u snalaženju prostorom.

Huawei Gt3 Pro Ceramic, model roni sa satom

Od nas ovaj ljepotan dobiva čistu peticu i nismo sigurni kako može bolje. Izgled, performanse, intuitivnost i silne opcije apsolutno su nepogrešivi i očito je da se htjelo napraviti pametni sat za osobe koje ne vole kompromise kad je o kvaliteti riječ. Savjetujemo ga svakome tko želi kupiti odličan pametni sat koji će mu trajati vječno, i tko želi investirati u poboljšanje svojih životnih i fitness navika. Ako želite razveseliti sebe ili neku modno osviještenu avanturisticu, cijena mu je 4.299 kn, a sve detalje potražite ovdje.

 

Foto: PR, arhiva