Iako ih ne vidite, ne možete ih posjetiti i fizički kupiti svježa peciva, oni će vam ga ispeći i poslati na adresu.

Da, dobro ste čuli, radi se o pekari koje zapravo nema već postoji samo u virtualnom svijetu. Projekt se zove Invisible Bakery Kroštula, a iza njega stoje Karlo Vulin i Domagoj Kordić, dobro znani dvojac iz poznate “konvencionalne” Kroštule. Upravo su oni hrvatskom tržištu približili svjetski trend pod imenom ghost kitchen otvorivši inovativnu pekaru koja priprema proizvode po narudžbi, a na kućnu adresu stižu topli. Ovaj tzv. ghost odnosno nevidljivi koncept temelji se na suradnji s profesionalnim kuhinjama ili restoranima koji već posjeduju potrebnu opremu i osoblje za pripremu njihovih proizvoda što Karlu i Domagoju ostavlja dovoljno prostora da se posvete razvoju asortimana za ovaj model poslovanja.

Proizvodi prve virtualne pekare Inivisible Bakery Kroštula, otvorene nedavno u Zagrebu, dostupni su putem aplikacija za dostavu hrane Wolt i Glovo. Na ovaj način vrhunski proizvod je u prvom planu, kako kažu. Tako odsad na kućnu adresu možete naručiti njihove originalne ukusne pekarske delicije kao što su croissant, focaccia ili pinsa sandwich. Prilikom izrade poštuje se standardno dobra receptura temeljena na prirodnom sourdough pekarstvu. Prirodna i polagana fermentacija divljim kvascem bez aditiva osnova su recepata ovog artisan tima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kroštula (@krostula_better_bread)

Kroasani nastaju s domaćim maslacem, a sve kreme rade se ručno od prirodnih sastojaka. Iako su vrlo svjež i inovativan koncept na tržištu, Domagoj i Karlo kažu kako su već privukli interes stranih partnera iz Beča, Beograda i New Yorka. Više o Inivisible Bakery Kroštula pratite putem Instagrama i Facebooka.

Foto: Facebook InvisibleBakeryKrostula