Hook and Cook Festival je mjesto gdje se rado okuplja lokalno stanovništvo, ali i brojni turisti i gastronomadi koji se dođu prepustiti užitku mora i ugodnih ljetnih vibracija
Prvi ovogodišnji Hook and Cook festival je konačno tu, a održava se 24. i 25. lipnja u krasnom Medulinu! U ležernoj i ugodnoj atmosferi na ribarskom mulu tako se možete podružiti s dvojicom ambicioznih i talentiranih mladih kuhara.
Iako ćete to možda pomisliti, nije riječ o klasičnoj ribarskoj fešti, već fenomenalnom konceptu koji spaja riblji street food s vrhunskim chefovima i fantastičnom atmosferom na ribarskim brodovima u Medulinu.
Jorg Zupan svojim jelima unio revoluciju na gastronomskoj sceni regije. Radio je u brojnim svjetskim kuhinjama a danas je vlasnik i chef restorana Atelje koji je već dvije godine zaredom potvrđuje svoju Michelinovu zvjezdicu. Nedavno je otvorio i modernu gostionicu Breg koja u gdje nudi klasična jela na inovativan street food način.
Marko Turković je nedavno proglašen najboljim mladi kuharom u Hrvatskoj. Imao je zavidan gastornomski put te je čak stažirao i u Mirazuru, najboljem restoranu na svijetu. Njegov Sopal Fun Dining Bar novo je i kvalitetno poglavlje zagrebačke gastro scene. To je miks između bara i restorana gdje se ljudi dolaze podružiti uz čašu vina, kreativnu hranu, nesvakodnevne kombinacije i jako dobru glazbu. Sve skupa dečki zvuče kao da su idealan spoj za ovogodišnji Hook and Cook festival.
Nakon što isprobate sve morske delicije koje će se nuditi, opustite se i prepustite glazbi. Za atmosferu prve večeri pobrinut će se rovinjski kolektiv Forbidden Dance Records i mladi talijanski DJ Samuele Pagliai, dok će drugu večer upotpuniti veteran hrvatske electro glazbe, Pepi Jogarde, osnivač popularne emisije Adriatic Coasting na Yammat FM-u.
Ako ste u Medulinu ili u blizini, toplo vam preporučujemo da posjetite gastro gušte ovog festivala, a sve detalje možete pronaći ovdje.
Foto: PR