Od 28. do 30. listopada outdoor entuzijasti imat će priliku tri dana boraviti na Medvednici u okviru ovog long-distance hiking festivala

Prije pet godina, kada su sudionici savladali stazu dugu 104 kilometra od Sjevernog Velebita do Paklenice, HIGHLANDER se proširio u čak 17 zemalja svijeta, promovirajući aktivni način života, planinarski turizam te brigu o prirodi – zahvaljujući Leave No Trace te Erase The Trace filozofiji koja sudionicima nalaže da ne ostavljaju ništa za sobom te pokupe smeće koje pronađu u prirodi.

Osim prvotnog 5-dnevnog traila, s vremenom su dodane i još 3-dnevna varijanta HIGHLANDER 55 i vikend format HIGHLANDER Experience čija se ruta može prijeći u jednom danu – za sve one koji su željni avanture, ali su ograničeni vremenskim mogućnostima. 

HIGHLANDER Medvednica

A od ove godine, kako biste se resetirali od svakodnevnog stresa i testirali svoje granice izdržljivosti na “highlander način”, ne morate to učiniti na velebitskim grebenima, već onim medvedničkim!
Naime, HIGHLANDER Medvednica postaje drugo Highlander događanje u Hrvatskoj, koje će se održati dva mjeseca nakon svog prethodnika – HIGHLANDER Velebit (25. do 30. kolovoza). 

HIGHLANDER Medvednica

„Ovo je prvi HIGHLANDER događaj organiziran na planini koja se uzdiže iznad glavnog grada, a ruta prati transverzalu Medvednice koja je prepuna prirodnih dragulja poput slapa Sopot i jezerca Kraljičin Zdenac koji oživljavaju dubokim bojama jeseni. Atraktivnost lokacije, odlično održavana planinarska infrastruktura, dobra gastro-ponuda te blizina grada – čime olakšavamo sudionicima dolazak na događaj i smanjujemo njihov ugljični otisak – uvelike su utjecale na izbor Medvednice kao najnovije lokacije ovog planinarskog festivala“, rekao je HIGHLANDER CEO Jurica Barać. 

HIGHLANDER Medvednica


Sudionici će se moći prijaviti za HIGHLANDER
55, odnosno rutu u dužini od 59 kilometara čiji će start biti Susedgrad, a cilj Sesvete te će trajati tri dana. Sudionici će kroz predloženu dionicu prolaziti kroz četiri kontrolne točke, odnosno Planinarski vrh Kameni svati, Planinarsko sklonište Falat, Sljeme – otkud se pruža idiličan pogled na metropolu te Planinarski dom Lipa-Rog. 

Jeste li spremni?

Više informacija na pronađite na službenoj web stranici

HIGHLANDER Medvednica

Foto: HIGHLANDER Croatia, PR