Krenula je sezona vjenčanja, a ako ste pozvani na jedno ili čak njih više, vjerujemo da se kao i svaka žena susrećete s pitanjem što odjenuti. Kao jedan od omiljenih izbora uvijek se ističu haljine, a moramo priznati da se s time apsolutno slažemo.

Haljine je lako prilagoditi vlastitom stilu, a dobro je i to što ih možete nositi u mnogim drugim prigodama. Međutim, zato treba birati pametno i odabrati funkcionalne modele – u svakom smislu. Budući da vjenčanja traju do dugo u noć, osim estetike, pažnju biste trebali usmjeriti i na udobnost haljine. Modeli koji neugodno pritišću ili su prekratki, odnosno predugi, mogu umanjiti cjelokupni dojam. Stoga, kako vam se to ne bi dogodilo, izdvojili smo nekoliko divnih varijanti koje su nas oduševile na prvu.

Modeli koji su najbolji za svadbe sežu do gležnja i radi se i tzv. midi haljinama. Ova dužina omogućava nesputano kretanje, a ako je model nešto fluidnijeg kroja, tim bolje. No, za sve one koji vole uže modele, birajte rastezljivije materijale.

Kad je riječ o detaljima, isti naravno mogu biti grandiozniji pa tako možete odabrati haljine upotpunjene efektnim cvjetnim 3D ukrasima. Varijacija na temu ima puno pa krajnji izbor prilagodite osobnom ukusu. Mi glasamo za nešto veće motive koji haljinu čine posebnom, a opet ne ugrožavaju aspekt udobnosti.

U nastavku potražite nekoliko stylish modela haljina za vjenčanje!

Jacquemus (1.290 eura)
Massimo Dutti (149 eura)
Zara (39,99 eura)
Zara (39,95 eura)
Zimmermann (2.150 eura)
Valentino (3.200 eura)
H&M (49 eura)
Chloé (2.290 eura)
Oscar de la Renta (3.130 eura)
Mango (230 eura)
Zara (29,95 eura)
Chloé (2.290 eura)
Mango (110 eura)
Mango (99 eura)
Balenciaga (5.600 eura)

Foto: Mytheresa, Zara, Mango, H&M, Massimo Dutti, Instagram / @emilisindlev