Uskoro stiže novi Grazia Inbox Edit newsletter koji je u znaku preporuka iz prve ruke, idealnih za ulazak u jesensku sezonu i netipičan povratak rutini. Onako kako ga vide najdomišljatija lica s naše scene.
Rujan simbolizira promjene i gotovo uvijek donosi novitete. Nakon prigušenih ljetnih mjeseci, u kojima ne usporavamo samo mi, nego i cjelokupne scene – od gastro do umjetničke i modne – rujan nas vraća u tempo i donosi nova događanja.
ALL ABOUT INSIDER RECS
Kroz razgovore s poduzetnicima, content kreatorima i kreativcima posvetili smo se sadržaju koji može dati pozitivan doprinos poslovnim projektima, ali i obogatiti trenutke nakon 17 sati, kada napustimo urede.
S AI stručnjakinjom Patricijom Topić, doktorandicom i osnivačicom prvog AI instituta u Hrvatskoj, otkrivamo kako AI koristiti u praksi, uz Patricijine primjere što možemo napraviti i uz koje promptove. Rujan je nerijetko mjesec u kojem neki biraju promijeniti karijerni smjer i tražiti novi posao, a s Patricijom smo razgovarali kako je AI promijenio proces zapošljavanja i što to znači za kandidate, a što za poslodavce.
Podsjećamo da književnost nije sezonalna i da je, nakon lista ljetnih bestselera, dobar trenutak odabrati knjigu s kojom krećemo u jesen. Znamo da najviše vrijedi preporuka iz prve ruke, posebice kad govorimo o knjigama, filmovima, serijama i glazbi. Pitali smo zato nama najzanimljivija lica s raznolike scene, među kojima su ilustratorica Hana Tintor, fotografkinja Matea Leš, glumac Adrian Pezdirc, arhitekti Duje Kaliterna, Tina Biloglav, Ivan Lončar, umjetnik Pavle Pavlović, književnica Luiza Bouharoua, produkt dizajnerica Ana Tevšić Nauković i drugi.
Neprestani rast cijena namirnica i ponovni žrvanj pripreme tjednih menija i obroka ponukali su nas da savjete pronađemo kod Marije Kos. Autorica je profila Ručak za tjedan, a osmislila je praktične kartice za planiranje obroka te vodič uz koji kupovina namirnica postaje manji izdatak za budžet. Uz njezine osobne savjete za štednju, otkriva i dvije kartice s jednostavnim receptima.
Povratak u zagrebačku vrevu znači i vikende posvećene novim gastronomskim lokacijama grada. No osim novih restorana, vrijedi se vratiti ili prvi put obići neke koji su se već dokazali kao originalne foodie adrese s kvalitetnim konceptom i timom. Takve su nam preporuke restorana dali Mile Butorac, Lada Kušec Deči i Marija Mazalin.
Prijavite se na Grazia Inbox Edit i ne propustite all about insider recs izdanje!
Foto: Pinterest, Marija Kos, Mario Poje (Patricija Topić), Instagram/Danko Šimunović, osobne arhive