U prekrasnom ambijentu Noela, prvog i jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, predstavili smo novi projekt Grazia Best of Beauty 2023.

Grazia Best of Beauty 2023.

Restoran Noel je mjesto doživljaja, i to onog doživljaja posebno vrijedno pamćenja tako da se predstavljanje projekta organski i prirodno spojilo s ambijentom, uređenjem, a i ponudom ove posebne zagrebačke gastronomske lokacije. Projekt Grazia Best of Beauty 2023. je prvenstveno natječaj, no kada ćete zagrepsti malo dublje ovaj natječaj poprima karakteristike platforme koja promovira, validira i potiče na izvrsnost sve one koji čine svijet ljepote, a posebno one čiji su proizvodi nominirani u prvom Grazia Best of Beauty natječanju.

Grazia Best of Beauty 2023. predstavlja revolucionarne i transformativne proizvode koji prvenstveno naglašavaju prirodnu ljepotu. Zajedno s nama i našim stručnim timom, žirijem, možete donijeti odluku koji proizvodi su najbolji. Glasajte za svoje favorite i ostvarite priliku osvojiti brojne nagrade. Smatramo da je i vaš glas bitan u prepoznavanju i kreiranju beauty trendova. Na kraju krajeva, vi ste ti koji i koriste proizvode i sami najbolje znate kakva je njihova učinkovitost. Uz vas smo okupili i stručnjake iz beauty industrije te beauty influencere čiji rad pratimo i kojima vjerujemo.

Žiri čine istaknute žene i jedan muškarac: Agnieszka Wirkus, Ana Štanfel, Antonija Tretinjak, Dubravka Pleško, Eva Stapić, Evelin Benković, Ivana Lončar, Ivana Ljubičić Prkačin, Katica Topčić, Magdalena Ivić, Mirna Barr, Nevia Delalle, Petra Sever, Simona Antonović, Sonja Kvesić, Tamara Obrvan, Tena Bašić, Teuta Mesaroš i Zvonimir Franić. Iako većinu zapravo ne treba posebno predstavljati ipak smo odlučili navesti i nabrojati njihove reference jer želimo istaknuti njihov profesionalizam, stručnost i značaj upravo za jedan ovakav natječaj.

Influencerice Eva Stapić, Dubravka Pleško, Agnieszka Wirkus, Magdalena Ivić i Tamara Obrvan najvjerniji su i najrevniji pratitelji beauty industrije i scene. Oni su koji odmah detektiraju prvi i novi proizvod na tršištu, oni nama svima prenose informacije o njemu, o tretmanima i kozmetici općenito. Osim što su izvor informiranja noviteta, razbijaju mitove, pomažu u kreiranju rutina te dijele praktične “tips & tricks” koji nam svima olakšavaju život u već ionako preužurbanoj svakodnevici. Njihova znanja i prakse su velika i sveobuhvatna te su prvi kojima se “obraćamo” i koje slijedimo, prvenstveno u digitalnom svijetu.

Make-up artistice Ivana Lončar, Simona Antonović, Petra Sever, Sonja Kvesić i Tena Bašić transformiraju lica svojik klijenata na najljepši i najbolji mogući način. One su te koje znaju baratati s make-up preparatima da iz njih izvuku maksimum. što su sve u stanju učiniti samo s osnovnim make-upom možemo samo zamišljati. Poznavanje alata u njihovom poslu je jako važno, krucijalno čak. Moraju točno znati kako se koji preprata ponaša na (različitoj) koži jer upravo s njima one stvaraju nove likove, nove karaktere za potrebe snimanja, editorijala, predstava i slično, a u svakodnevnom poslu često moraju znati kako da samo s dva, tri preparata učine taj savršeni svakodnevni, svečani pa i “no make-up” make-up look. One su majstorice transformacije i make-up je alat koji moraju u kap ili zrno praha poznavati.

Frizerke tj. “hair stylistice” Teuta Mesaroš, Evelin Benković, Katica Topčić, Mirna Barr i njihov kolega Zvonimir Franić stvaraju pravu umjetnost na glavi svake klijentice i klijenta. Kosa je naš prvi i najekspresivniji ukras. Prije nakita, prije mode, bila je kosa. Najljepša je njegovana kosa, ona čije prednosti su istaknute, a manjkavosti vješto sakrivene. Kosom se izražavamo, frizure pokazuju naše karaktere, interese, čak i pripadnost subkulturama. Kosa je oduvijek bila naša prva pozicija izražavanja i upravo zato će nam ovi stručnjaci pomoći u odabiru najboljih preparata za naš prvi i najosobniji ukras.

U žiriju su i kozmetičarke i liječnice; one stručnjakinje koje se brinu da je naša koža, naše lice, naše tijelo – zdravo. Stvari su prilično jednostavne; zdravo je lijepo. A ove stručnjakinje pomažu svojim pacijentima i pacijenticama u njegovanju njihovog organizma, zdravog lifestylea, i za svaki zdravstveni problem (naravno u njihovoj domeni specijalizacije) one imaju savjet, mogu pomoći i treba ih (po)slušati. Ivana Ljubičić Prkačin, Ana Štanfel, Antonija Tretinjak i Nevia Delalle stručnjakinje su s neprocjenjivim savjetima iz područja estetske medicine i područja neinvazivnih injektivnih estetskih zahvata, dermatologije i venerologije, dermatokirurgije i estetske dermatologije.

Sve ovo ne bi bilo moguće uz još par suradnika i onih koji ovakvo predstavljanje projekta, u društvu renomiranih stručnjaka, čine ljepšim, ugodnijim i pristupačnijim. Freixenet je vodeći svjetski proizvođač pjenušaca rađenih klasičnom metodom vrenja u boci, tzv. “Cava”. Podrumi Freixenet nalaze se nedaleko katalonske prijestolnice Barcelone, u gradiću Sant Sadurni d Anoia. Ovo je jedno od poznatih i velikih vinorodnih područja Španjolske, Penedes. I upravo iz tog područja, na predstavljanje projekta Grazia Best of Beauty 2023. stigle su boce Freixenet Elyssia Gran Cuvee Brut. Ovaj pjenušac intenzivno miriše na ljetno voće poput malina, crvenog ribiza i trešanja te je savršen izbor za ljetne vruće dane i večeri.

Mashroom store je zaslužan za vizualan dojam predstavljanja. Njihove dekoracije i prostorni accessories učinili su boravak u prostoru ne samo ugodnim i pozivajućim, već su mu dale i notu otmjenosti i elegencije, za što je posebno zaslužna u uređenju interijera Manuela Javor, kojoj se ovim putem i zahvaljujemo.

Manuela Javor (Promaya komunikacija), Monika Stojanova (Mashroom interior) i Jelena Madirazza

Pogledajte kako nam je bilo!

Fotografije: Sanjin Kaštelan za Grazia Best of Beauty