U otprilike isto vrijeme održane su Gotham nagrade i Britanske modne nagrade koje su donijele pregršt nezaboravnih outfita, ali i dirljivih trenutaka. Vodimo vas kroz ceremonije i pripadajući crveni tepih na kojem su se pojavile brojne zvijezde

Možemo reći da je sezona dodjela filmskih nagrada započela zaista zanimljivo. U New Yorku su uručene nagrade koje dodjeljuje Institut za film i medije Gotham i to glumcima koji su ove godine ostvarili najbolje uloge na malim i velikim ekranima. Nagrade se dodjeljuju onim filmovima i umjetnicima koji su sudjelovali u ostvarenjima kreiranima u budžetu ispod 35 milijuna dolara, a ovogodišnja je zanimljivost da je Institut ukinuo rodno okarakterizirane nominacije koje su sada zamijenjene neutralnim nagradama.

Pobjednica večeri

Poprilično je sigurno reći da je zvijezda dodjele bila Maggie Gyllenhaal koja je proglašena najboljom novom redateljicom, a njen film The Lost Daughter osvojio je nagradu za najbolji film i scenarij ove godine. Nagradu za najbolju glavnu ulogu podijelili su Olivia Colman i Frankie Faison, a najboljom serijom duge forme proglašena je ekstremno popularna i gledana serija Squid Game. Bilo je tu još dobitnika, ali i modnih trenutaka koje ne smijemo zaboraviti spomenuti. Naš odabir je Kristen Stewart u vibrantnoj haljini koja je počašćena nagradom za svoju izvedbu u filmu Spencer koji uskoro stiže u kina.

kristen stewart
Kristen Stewart
maggie gyllenhaal
Maggie Gyllenhaal
ethan hawke
Ethan Hawke
emilia jones
Emilia Jones
squid game
Postava serije Squid Game

S druge strane oceana

U Royal Albert Hallu u Londonu održana je dodjela nagrada Britanskog modnog vijeća za najbolja ostvarenja pojedinaca iz modne industrije. Prvi puta uživo nakon 2019. godine, ovogodišnja dodjela donijela je priliku za zvjezdani reunion, ali već i prvo formalno sjećanje na prerano preminulog dizajnera Virgila Abloha, kojem je posthumno dodjeljena i nagrada za vodstvo u promjeni.

Samo neki od dobitnika nagrada bili su i Alessandro Michele, Nensi Dojaka, Demna Gvasalia, Gabriela Hearst, Stella McCartney, Kim Jones i Telfar Clemens, a nagradu za izvanredno ostvarenje primio je Tommy Hilfiger. Kao najzanimljiviji modni odabir večeri možda bismo izdvojili Iris van Herpen couture haljinu napravljenu od recikliranih boca vode koju je za ovaj event odabrala Maria Sharapova, ali i ostali trenuci na crvenom tepihu donijeli su doze ekstravagancije. Pogledajte i sami!

maria sharapova
Maria Sharapova

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GRAZIA India (@graziaindia)

Foto: Craig Barritt/Tim P. Whitby/Getty Images/Instagram