Bard Chatbot je sada dostupan u većem dijelu svijeta, uključujući Europu.

Googleov chatbot Bard napokon je dostupan u Europi, pa i Hrvatskoj. Inicijalno lansiranje Barda dogodilo se još u ožujku, ali tada je bio dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji. Lansiranje za Europu tada je bilo odgođeno, zbog problema s privatnošću.

No, sada je Google napokon proširio dostupnost na mnoge zemlje, uključujući “sve zemlje u EEA i Brazil”, kako je potvrdila glasnogovornica Googlea, Jennifer Rodstrom za The Verge. 

S Bardom možete razgovarati, planirati događaje poput rođendanskih proslava i vikend avantura, ali i razvijati poslovne ideje. No, za razliku od ChatGPT-ja koji je treniran na ranije snimljenim podacima i tekstovima, Bard je u realnom vremenu povezan s internetom. 

Screenshoot
Screenshoot

Osim toga, Bard može govoriti svoje odgovore korisnicima i odgovarati na upite koji uključuju slike. Ova mogućnost omogućuje korisnicima da čuju odgovore na postavljena pitanja ili da slušaju izgovor riječi, pjesama ili scenarija. Ova značajka je dostupna na više od 40 jezika i aktivna je na globalnoj razini, uključujući Europu.

Također, Google uvodi i druge korisne značajke za Bard. Sada možete prikvačiti i preimenovati razgovore, dijeliti odgovore s prijateljima te prilagoditi ton i stil odgovora koje dobivate od Barda.

Foto: Profimedia, screenshoot