Još jedan filmski redatelj odlučio je u vrijeme pandemije svima zainteresiranima omogućiti online pregled svojih radova, potpuno besplatno. Ovog puta radi se o nezavisnom filmskom redatelju i fotografu s adresom u New Yorku – Garyju Hustwitu. On svakog tjedna na svojoj web stranici objavljuje po jedan autorski film.

Garry Hustwit je redateljsku karijeru započeo hvaljenim filmom “Helvetica“ 2007. godine, što je ujedno i prvi dugometražni dokumentarni film o grafičkom dizajnu i tipografiji. Trenutno, odnosno još danas, možete pogledati njegov film o legendarnom dizajneru Dieteru Ramsu, jednom od vodećih njemačkih dizajnera druge polovice 20. stoljeća. A već sutra na rasporedu će biti novi film o dizajnu. Više saznajte ovdje.

“Rams” (2018., 74 minuta) najnoviji je dokumentarac filmaša Garyja Hustwita o dizajneru Dieteru Ramsu. U preko pedeset godina rada Rams je ostavio neizbrisiv trag u području dizajna proizvoda, a kreirao je dizajn za kompanije kao što su Braun i Vitsoe te utjecao na Apple. Dakle, s 87 godina zašto se sada žali što je dizajner? “Rams” je dokumentarac o dizajnu, ali ujedno progovara i o konzumerizmu, materijalizmu i održivosti. Dieterova filozofija više nije samo dizajn, već način života. Vrijedan dio filma je i originalna glazba koju potpisuje legendarni Brian Eno.

 

Foto: Screenshot