(Unreal serija)

U moderno doba svjedočimo sve većem broju žena na poslovima gdje još uvijek muškarci vode glavnu riječ. Biti dobar političar ili filmski producent nije nikako lagan zadatak, pogotovo ako ste žena.

Moramo biti realni i priznati da još uvijek živimo u patrijarhalnom društvu. Usprkos tome, sve veći broj serija se bavi tematikom jakih žena koje su se ostvarile u svojim karijerama i koje su primjer da se sve može kad se hoće. Donosimo vam pet serija koje se bave ‘alfa’ ženama.

Scandal

Olivia Pope je mlada i ambiciozna žena čiji je glavni i primarni zadatak zaštita predsjednika i političku elitu. Svojim prividno ‘jakim’ karakterom zadobiva strahopoštovanje političke elite koja joj u potpunosti vjeruje. Serija se bavi i privatnim životom kontroverzne Olivie, koja je među ostalim i ljubavnica predsjednika.

Queen of the South

Queen of the South je američka inačica poznate španjolske telenovele ‘La Reina del Sur’ i prati životnu priču Terese Mendoze. Teresa spletom okolnosti ulazi u narko svijet putem Camile Vargas. Camila je primjer ambiciozne, mudre i jake žene uz koju Teresa uči kako biti ženski narko-boss. Njih dvije se u među vremenu okrenu jedna protiv druge te počinje rat za teritorij. Napetost raste jer ne mogu biti dvije ‘vladarice’ na istom teritoriju.

Orange is the new black

Zanimljiva i poučna dramska komedija koja se bazira na istinitim memoarima Piper Kerman koja je služila kaznu u FCI Danbury zatvoru, koji ima minimum osiguranja. OITNB je prva serija koja je nominirana za Emmy nagrade u dvije kategorije; dramu i komediju, te je jedna od najnagrađivanijih serija današnjice. Serija se bavi životima i privatnim problemima žena u zatvoru, te propituje koliko smo spremni daleko ići i koliko dati za ljubav, obitelj i prijateljstvo. Obećavamo vam da ako pogledate prvu epizodu neće požaliti. I da ovo je jedna od onih serija na koju ćete se zakačiti.

Unreal

Ova serija objašnjava što točno znači pojam reality showa, pogotovo kada je riječ o ljubavnim reality programu kojemu je zadatak ‘spojiti’ dvije srodne duše. Ili možda i nije?! Brutalno iskrena, pomalo gruba i realna serija koja prati producentice ‘Everlasting’ showa Quinn i Rachel koje stalno manipuliraju natjecateljima kako bi postigle veću gledanost. Na kraju prve sezone dogodi se i sumnjivo samoubojstvo koje ambiciozne producentice okrenu u svoju korist.

Insecure

Serija prati moderne mlade Afroamerikanke čiji je život prepun neugodnih i turbulentnih momenata i veza. Redateljica serije i glavna glumica je Issa Rae, koja bi se mogla opisati kao zabavna i optimistična, ali pomalo nesigurna mlada žena koja se bori sa svakodnevnim izazovima.