Prije točno dvadeset godina talijanski pisac i redatelj Paolo Sorrentino snimio je svoj redateljski debi “One Man Up” u svom rodnom gradu Napulju. Samo četiri godine kasnije, Sorrentino je osvojio Oscara za najbolji strani film “Velika ljepota”.

U posljednjih nekoliko godina, Sorrentino je odigrao fantastičnu redateljsku ulogu u stvaranju estetski i idejno iznimno zapažene Tv serije “Mladi papa” iz 2016. godine u kojoj je Jude Law briljirao kao papa. Zatim je 2019. godine stigao nastavak serije pod imenom “Novi papa” u kojem smo uživali u protagonističkom dvojcu Jude Law i John Malkovich.

Nakon spomenutih zapaženih naslova u posljednja dva desetljeća, Sorrentino se konačno vraća u rodni grad Napulj gdje će prvi puta režirati film “Hand of god” čiji također scenarij potpisuje. Film će producirati Lorenzo Mieli i Netflix, a iako još uvijek nije poznato mnogo detalja vezanih uz samu radnju filma, izgleda da će se priča vrtjeti oko poznatog argentinskog nogometaša Diega Maradone. Zapravo, Maradona je kratko nastupio u Sorrentinovu filmu “Youth” iz 2015. tako da je poveznica između redatelja i nogometaša već zapečaćena.

 

 

Foto: Getty Images