Zaželjeli ste se autentičnih okusa i mirisa koji prizivaju sjećanja na djetinjstvo i vremena kad su naše bake vješto pripremale jela prema receptima starih generacija? Onda je Vrbovec vaše ovotjedno vikend odredište jer se tamo održava festival tradicionalne hrane “Kaj su jeli naši stari”.
Ovo je savršena prilika za sve ljubitelje tradicionalne hrane da dožive jedinstveno kulinarsko iskustvo, gdje su u fokusu jela pripremljena prema starim receptima, koristeći isključivo svježe namirnice s lokalnih obiteljskih gospodarstava.
Ovogodišnji festival donosi naglasak na održivost i podršku domaćim proizvođačima, a posjetitelji će imati priliku kušati razne domaće delicije, no prava kraljica festivala je Vrbovečka pera, specijalitet zaštićen EU znakom.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Šetnja festivalskim trgom otkrit će vam šarmantne kućice s nazivima poput Picek i Racek, Pajcek, Telek, Fileki i Grah. Svaka od njih skriva mali kulinarski svijet u kojem se pripremaju domaća jela i slastice, sve po starim recepturama.
Ove delicije pripremaju lokalni ugostitelji, udruge žena, lovci, vatrogasci, ribiči i mnogi drugi, koji s ponosom predstavljaju ono najbolje iz svog kraja. Za ljubitelje vegetarijanske kuhinje, tu je posebna kućica Vege, koja nudi ukusna jela pripremljena od svježih lokalnih namirnica.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Festival “Kaj su jeli naši stari” tako je odlična prilika za uživanje u izvornim okusima, ali i za druženje i podršku domaćim proizvođačima. Festival traje do nedjelje, 25. kolovoza, a više o festivalskom programu možete pronaći i na službenim stranicama.