Nije bez razloga da francuski bob doživljava veliki povratak. Osim što izgleda nevjerojatno chic, lagan je za održavanje, a tanka kosa doživljava renesansu

Mnogi od nas su se već sigurno susreli s time da su velike životne trenutke željeli obilježiti nekom drastičnom promjenom na svom izgledu. Svakako, jedan od najjednostavnijih pristupa tome jest promjena frizure i to najčešće u smjeru kraćih izdanja. Međutim, za odvažiti se na francuski bob, zaista vam ne treba neka životna prekretnica, on je jednostavno dobra i u mnogočemu logična ideja. 

Zlatna pravila french boba

Prije svega, ako se borite godinama s tankom kosom i niste nikada zadovoljni rezultatom kad se dignete s one frizerske stolice, možda je vrijeme da jednostavno odustanete od duge kose. Nisu sve frizure za svaku kosu, kao niti za svaki oblik lica.

Ovu frizuru definira rez od razine usana prema gore, u kombinaciji s ravnom odrezanim šiškama i razbarušenim stilom koji su popularizirale te tako “oh la la!” chic Francuskinje. Ako imate ovalni tip lica, vama naravno stoji svaka frizura. Drugi tipovi koji bi se mogli okušati u ovom jesu oni s duguljastim licem te oni s četvrtastim koji bi idealno trebali pribjegavati malo dužoj verziji. Ako imate srcoliko lice, također se ne trebate bojati boba, samo se odlučite za onaj s puno layera kako bi naglasili jagodice.

French bob hair inspiracija

Ako ste se odvažili na ovaj korak, čestitamo! Pred vama je jedno opušteno ljeto u kojem ćete uživati u minimalnoj količini vremena koje ćete ulagati u ovu frizuru. Dovoljno je kosu hraniti uljem da bude dovoljno nježna i podatna, idealno je sušiti na suncu bez stiliziranja i koristiti neki od njegujućih ulja i sprejeva s morskom soli kako bi dobili taj razbarušeni, ali njegovani stil. U nastavku pogledajte neke od inspiracija. 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor LaShae (@taylorlashae)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ☾ zoë isabella poetry (@zoelaz)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Boynton (@lucyboynton1)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karolina Ościk-Alama (@cajmel)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alyssa coscarelli (@alyssainthecity)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloe Miles (@chloehelenmiles)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloe Miles (@chloehelenmiles)