U aktualnom tiskanom izdanju časopisa Grazia ugostili smo hrvatske top-chefove i chefice s kojima je Matea Martek razgovarala o njihovom poslu i putu do toga da se, usprkos svim preprekama, ubroje u “najsjajnije zvijezde na domaćem gastronomskom nebu”

Od genijalnih chefova i chefica s kojima smo dobili priliku razgovarati, Tomislav Ćurdo još je jedno ime koje u svom životopisu broji mnoge respektabilne restorane. Kada su neki  od njih “Mano” i “Carpaccio”, jasno je da je otvaranje restorana “Mimes” dočekano s oduševljenjem kada se čulo tko će voditi kuhinju. Kako Tomislava krasi osim upornosti i kreativnost, naša Matea ga je zamolila za jedno jednostavno a slasno jelo koje bi svrstao među omiljene i podijelio s našim čitateljicama. Fritaja s vrganjima bila je njegov izbor, a recept donosimo u nastavku. 

 

Fritaja s vrganjima

 

4 jaja

300 g svježih vrganja

50 g maslaca

sol, papar

PRIPREMA

Vrganje operemo i narežemo. Polovicu vrganja dehidriramo tako što ih posolimo i stavimo u pećnicu na 60 °C 3-4 sata. Drugu polovicu prepržimo na maslacu, pustimo da se ohlade te dodamo razmućena jaja. Miješamo na nižoj temperaturi silikonskom špatulom pritom kontrolirajući temperaturu da nam jaja ne koaguliraju prenaglo. Pred kraj dodamo veći dio dehidriranih vrganja i kockicu maslaca te posolimo i popaprimo po želji. Željeni rezultat je taj da jaja ostanu kremasta. Serviramo na tanjur i posipamo ostatak dehidriranih vrganja!