Sutra, 17. veljače, održava se promocija fotografske knjige I try to take care of myself now umjetnika Mateja Jurčevića koja na autorefleksivan način prati borbu s depresijom. Promocija počinje u 19 sati, a održava se u Uraniji na adresi Kvaternikov trg 3/3

 

View this post on Instagram

 

A post shared by matej jurcevic (@matej.jurc)

Self-help fotoknjiga

Fotografska knjiga I try to take care of myself now rezultat je višegodišnjeg autorefleksivnog projekta autora koji prati borbu s depresijom te traži moguće načine vizualne i tekstualne reprezentacije različitih proživljenih stanja. Ova knjiga tako je kolekcija poezije, fotografija i tekstova nastalih u periodu savladavanja upravo vlastitih depresivnih stanja. Vizualno kontrastne narativne cjeline u ovoj fotografskoj knjizi promišljaju o procesima samospoznaje i doživljenim usponima, padovima i katarzama, a ovo umjetničko istraživanje otvara prostor i za javnu raspravu o mentalnom zdravlju mladih i umanjivanju stigme, što je definitivno i dalje potrebno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Organ Vida (@organvida_festival)

Knjiga je realizirana u okviru projekta Organ Vida izdavaštvo, a oblikovao ju je dizajner Dario Dević. Na promociji će govoriti autor i umjetnik Matej Jurčević te kustosica Lea Vene, a knjiga će se tamo moći kupiti po promotivnoj cijeni od 100 kuna. Cijena fotoknjige u slobodnoj prodaji bit će 150 kuna.

 

Foto: Instagram