![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2024/04/Dominik-Becvardi_Copy-Taste_foto_-Sanjin-Kastelan_5-1024x682.jpg)
Adventsko izdanje Zagrebu najbolje pristaje, a odjevena u blagdansko ruho Oleander terasa hotela Esplanade već treću godinu blista posebnim sjajem.
1. prosinca je otvoren adventski festival FOOLING AROUND: Sparkling Edition u čijem će bogatom programu i vrhunskim delicijama s potpisom, uz nazdravljanje biranim pjenušcima, sve do 1. siječnja 2024. moći uživati svi koji ovaj prosinac žele ispuniti trenucima za pamćenje.
Sedam je kažu, sretan broj, a šest chefova i jedna chefica koji su kreirali poseban street style menu, nesumnjivo će svojom ponudom usrećiti sve koji posjete ovu atraktivnu adventsku lokaciju.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Esplanade-CHEF-Ana-Grgic-Tomic.webp)
Chefica Ana Grgić Tomić za Fooling Around pripremila je krokete od kulena, mariniranu junetinu, crostatu s kremastim bakalarom, vruću kremastu juhu, a tu su i obožavane Esplanadine štrukle.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Strukli-hotela-Esplanade.webp)
U slatkoj ponudi su poširane kruške, izvornog naziva Clafoutis te brownie od čokolade i tonke koje potpisuje hotelska slastičarka Mirjana Špoljar.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Brownie-od-cokolade-i-tonke_-glavna-slasticarka-hotela-Esplanade-Mirjana-Spoljar.webp)
Topli pak kokteli s potpisom Vjenceslava Madića na najbolji način zaokružuju street style verziju gastro ponude najluksuznijeg zagrebačkog hotela.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chef-Deni-Srdoc.webp)
Izbor iz ponude svog riječkog Hidden Wine bistroa u srcu Zagreba predstavlja i chef Deni Srdoč.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chef-Deni-Srdoc-losos-orlie.webp)
Na njegovom meniju se nalaze losos orlie, lamb pita bread wrap te hidden burger kao glavna jela uz koja su kao prilog dostupni i krumpirići raznih okusa te topli slatki canoli. Svim tim delicijama nazdravlja se uz birana vina.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chef-Mario-Mandaric.webp)
Mario Mandarić, glavni chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, zahtjevnim nepcima koja su uvijek u potrazi za novim, inspirativnim okusima, nudi dosta dobru pečenicu, classic kobasicu i hot dog te talijanski porchetta sendvič, a za desert fritule s raznim domaćim umacima.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chef-Mario-Mandaric_talijanski-porchetta-sendvic.webp)
Fuzija chefova Matije Bogdana i Marka Palfija je utemeljena ne samo na ljubavi prema hrani, nego i na geografskoj pripadnosti.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chefovi-Marko-Palfi-i-Matija-Bogdan.webp)
Dvojac koji dolazi iz Međimurja fuzioniranjem stvara neočekivane menije. Gostima Fooling Arounda nude beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger. Jela su to s dvostrukim potpisom i jednim pečatom izvrsnosti.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chefovi-Bogdan-i-Palfi_gozleme.webp)
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chefovi-Bogdan-i-Palfi_buncek-burger.webp)
Ljubitelji azijske kuhinje na FOOLING AROUND: Sparkling Edition prvi će istražiti jela s jelovnika restorana KIYOMI, kojeg premijerno predstavlja chef Vid Nikolić, a čije će otvorenje u 2024. obogatiti gastronomsku scenu Zagreba.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chef-Vid-Nikolic.webp)
Jela naziva Char Shu, Gyoza chicken, Shumai te desert Obanyaki bogatstvom okusa zadovoljit će i najzahtjevnija nepca dok ljubitelje smrznutih slastica očekuje Matcha sladoled s azuki grahom.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chef-Vid-Nikolic_Siew-Mai-dim-sum-punjen-svinjetinom-i-kozicama.webp)
Institut za kobasice chefa Mate Jankovića i ove će godine biti omiljeno mjesto za sve obožavatelje ove kraljice adventske gastro tradicije.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chef-Mate-Jankovic_Institut-za-kobasice.webp)
Smokey debricinka, kranjska sa sirom, Frankfurterka, Bavarska te šiš kobas sa sirom serviraju se uz bogate kombinacije priloga koje gosti mogu i sami odabrati i tako se počastiti jelom kojeg su sukreirali.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Chef-Mate-Jankovic_sis-kobas-sa-sirom.webp)
Samo na FOOLING AROUND: Sparkling Edition može se kušati i opjevana dalmatinska delicija.
![](https://grazia.hr/wp-content/uploads/2023/12/Freetula-by-Graso.webp)
Slavna Grašina „Fritula“ za potrebe adventske premijere preimenovana je u „Freetula by Grašo“ budući da su recepture umaka kako ističe njegova ekipa iz „Krivih ljudi“, kreirane u free style verziji. Očekuje se da će gosti, nakon što se počaste slanim i/ili slatkim fritulama, od sreće i sami zapjevati.
Najtopliji kokteli ovog adventa u ponudi su na Central Station baru, a raznolike okuse domaćeg craft Old Pilot’s gina skuhat će Gingle Bells ekipa.
Blistavu blagdansku atmosferu na naposebnijoj adventskoj lokaciji u Zagrebu, obećava i bogat glazbeni program powered by OTP banka za kojeg će tijekom svih dana održavanja festivala biti zaduženi popularni Dj-i dok će se svake srijede pjevati i plesati uz live nastupe. Prvi je na rasporedu koncert Sanje, Marinka i Zeca uz najveće hitove Novih Fosila svima na dar za blagdan sv. Nikole, a potom slijede koncerti Dino Dvornik Tribute benda, Abba Real Tribute benda, dok zadnju u nizu koncertnih srijeda, 27. prosinca zatvaraju Robert Mareković i Swingers band.
Program kojim će se oduševiti i mali i veliki gosti festivala kreirala je IKEA Family. Svakog petka, počevši od 8. prosinca, od 15 do 17 sati održavat će se radionice na kojima će se ukrašavati najslađe blagdanske kućice – gingerbread houses.
Svakog tjedna će se, počevši od 12. prosinca, održavati i Culinary Affair powered by METRO, kulinarski show uživo s humanitarnim notom, u okviru kojeg će razna jela u paru pripremati chefovi i njihovi gosti.
FOOLING AROUND: Sparkling Edition otvoren je radnim danom od 12 do 23h, a vikendom od 11 do 23h.
Sve detalje o bogatom gastro i glazbenom sadržaju pratite na FOOLING AROUND društvenim mrežama: Instagram i Facebook.
Tekst i fotografije: Promo