Kulturna udruga B7 malim koracima čini velike stvari za grad Bakar i njegovu okolicu, prekrasan dio Primorja koji je nepravedno često u „drugom planu“.

Ovog vikenda, 7. i 8. srpnja, u 20:30 na poljima Hroljeva na Krasici organiziraju Filmske ljetne večeri, waste-free sustainable događanje za sve ljubitelje filma i ljetne zabave na otvorenomPrve večeri, 7. srpnja, organizatori su pripremili poseban izbor kratkometražnih filmova iz regije koji će vam prikazati talenti naših lokalnih filmskih umjetnika. Očekuje vas uzbudljiva paleta priča koje su isprepletene s našim vlastitim iskustvima i kulturom. Najbolji film kojem će organizatori dodjeliti nagradu bira žiri u sastavu Gracije Filipović, Mare Prpić i Miodraga Vučinića.

Druge večeri, 8. srpnja, prikazivat će se film “Burning Days”, koji je osvojio brojne prestižne nagrade diljem svijeta (Cannes Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Sao Paulo International Film Festival, Chicago International Film Festival…)Ovaj izvanredan film će vas provesti kroz intenzivno emotivno putovanje, ostavljajući vas očarane izvanrednim glumačkim izvedbama i prekrasnom kinematografijom. Projekcija filma je velikodušna donacija Anite Juke i FIlm4 iz Zagreba. Tijekom oba dana događanja, posjetitelji će moći uživati u hrani i piću koju nude lokalni dobavljači. Posljednja večer završit će spektakularnim zabavnim programom uz glazbu DJ-a.

“Naša želja je podržati naše lokalne proizvođače i istovremeno vam pružiti nevjerojatno iskustvo kroz okuse našeg kraja. Ovo nastavlja biti prva manifestacija bez otpada u regiji, stoga vas pozivamo da podržite održivost i pridružite nam se u ovom velikom koraku prema zaštiti okoliša tako što ćete donijeti svoje posude i čaše koje nakon eventa uzimate sa sobom. Također, molimo posjetitelje da ponesu svoje dekice, jastuke ili stolice na kojima će sjediti za vrijeme projekcije filmova i ponavljaju – bez jednokratne plastike!“ poručuju iz udruge B7.

Stoga, ako ste u blizini ili razmišljate gdje za vikend, polja Hroljeva na Krasici naša su topla preporuka. Da, kulturnim promjenama u malim zajednici!

Foto: promo